Konkursstatistik: For dem der ikke helt forstår krisens omfang

Mens natmaden er under optøning er der for den moderat engagerede liberale intet mere naturligt end at gå ind på danmarks statistik og nørde lidt r...

michael Ikke angivet,

02/11/2010

Mens natmaden er under optøning er der for den moderat engagerede liberale intet mere naturligt end at gå ind på danmarks statistik og nørde lidt rundt med tallene.

For ca. et år siden lavede jeg en mindre liste over forskellige, primært producerende, virksomheder i københavn-området, som var relativt velfungerende rent regnskabsmæssigt. Efter nu at have gennemgået listen igen er jeg kommet frem til, at de fleste af dem enten har flyttet produktionen ud af landet eller er erklæret konkurs.

Så jeg var naturligvis nysgerrig for at se, hvordan tingene generelt står til her i kongedømmet. Det viser sig tilsyneladende, at antallet af konkurser er gået fra at ligge og svinge omkring 200 konkurser per måned fra 2000 til 2007 til at stige til op omkring 600 her i september 2010.

Jamen, vi har jo haft en stor flot bankpakke II her i starten af 2009, som virkelig skulle sætte gang i hjulene. Vi mangler bare at høste frugterne, tænkte jeg, og sendte en sød tanke til den kære og ansvarsbevidste finansminister. Desværre har finanssektoren og erhvervslivet tydeligvis misset hele pointen og stædigt forstat med at sænke antallet af investeringer, som vist her.

Så nu vil jeg nyde min spaghetti til visheden om, at landet er ved at køre i sænk. 

Update: Sorry, linkene må blive ændret fra dag til dag. Har opdateret dem, hvis bare i kun bruger de ovenstående (kan ikke ændre det i "Læs hele artiklen her.")