KONKURRENCE: Find et andet navn end "æresdrab"

Kære venner: Jeg er ualmindelig klar over, at jeg prædiker Bibelen til præsterne i dette indlæg, da ingen kan være uenige med mig i, at ordet "æres...

Jeppe Juhl,

21/06/2010

Kære venner:

Jeg er ualmindelig klar over, at jeg prædiker Bibelen til præsterne i dette indlæg, da ingen kan være uenige med mig i, at ordet "æresdrab" er så perverst misvisende, at det trodser enhver beskrivelse. Ikke desto mindre benyttes ordet - i åbenlys mangel af bedre - af stort set alle.

Jeg opfordrer derfor dem, der måtte have lyst, til at bruge denne streng til at finde frem til ét ord (eventuelt sammensat), der på én gang beskriver både handling og årsag. Altså en betegnelse, der beskriver:

Et gement som regel planlagt mord af en yngre kvinde af muslimsk eller mellemøstlig herkomst, foretaget af et eller flere af kvindens familiemedlemmer eller af kvindens tilkommendes familiemedlemmer på grund af et kvindesyn, der har sin oprindelse i beduinskikke fra tretusinde år gamle ørkensamfund, og som hovedsagligt opretholdes i familier, der anser sig selv som muslimer. 

PRÆMIE: Æren af at være bagmand til en vigtig sprogfornyelse!


Kilde: