Kompetenceskatten

Under valgkampen til sidste folketingsvalg blev Ny Alliance begravet under et gyllevandfald af hån, spot og latterliggørelse, fordi Lars Kolind som...

Asger Aamund,

10/11/2009

Under valgkampen til sidste folketingsvalg blev Ny Alliance begravet under et gyllevandfald af hån, spot og latterliggørelse, fordi Lars Kolind som et led i folkelig, liberal anskuelsesundervisning opstillede et tankeeksperiment, der skildrede konsekvenserne for den nationale velstand og velfærd, hvis man kun på Fyn sænkede indkomstskatten til 40 procent.

Uundgåeligt ville boom-region Fyn tiltrække investeringer, nye virksomheder, teknologi og kompetente medarbejdere, mens resten af Danmark ville forarmes.

Meningen var naturligvis at påvise, at en markant reduktion af indkomstskatten i hele Danmark ville stimulere den folkelige velstand i kappestrid med de øvrige EU-lande, der jo alle er med i en international skønhedskonkurrence om at tiltrække kapital, teknologi og arbejdspladser.

Sjovt nok er der ingen, der har udsat Helle Thorning for hån, spot og latterliggørelse, da hun i ramme alvor foreslog en omvendt Kolind, nemlig indførelsen af en kompetenceskat på 5 procent på alle årsindkomster på en million kroner. En dummebøde der opkræves af alle, som har kvajet sig ved at tage en lang uddannelse, have en lang arbejdsdag og påtage sig et stort ansvar for at skabe velstand og jobs til virksomheder og samfund.

Konsekvensen ved kompetenceskattens indførelse er at indkomstskatten atter vil bevæge sig over de 60 procent, mens EU-gennemsnittet for top-beskatning ligger i intervallet 40-45 procent.

Hvis nu indkomstskatten på Fyn blev sat op til 60 procent og den i resten af Danmark var på 40 procent, hvad mon der så ville ske med den fynske velstand og velfærd?

Svaret blæser i vinden. Ligesom når man ser et rødt flag smælde.

Kilde: