Københavns massive socialistiske styre vil boycotte israelsk firma.

Københavns Borgerrepræsentationen (BR) undersøger om de vil opgive at handle med G4S, pga

Marianne Forsberg,

30/01/2011

Københavns Borgerrepræsentationen (BR) undersøger om de vil opgive at handle med G4S, pga. G4S' aktiviteter i Israel
 
 
Med et overvældende flertal bestående af Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten har BR netop besluttet at undersøge hvorvidt de skulle fortsætte samarbejdet med verdens største sikringsvirksomhed, G4S, pga. påståede aktiviter i Israel og på vestbredden som skulle stride mod folkeretten. G4S leverer både sikkerhedsløsninger samt brandinstallationer til kommunen.
Fra G4S's pressemeddelelse kan man bl.a læse at det i Israel drejer sig om at servicere bagagescannere og metal-detektorer for det israelske Public Security Ministry. Ligeledes gælder det, at enkelte af de detailkæder og supermarkeder som G4S forsyner med bevæbnede butiksvagter, ligeledes har butikker på Vestbredden. 
 
G4S har bedt Prof. Hjalte Rasmussen, fra Københavns Universitet, om en uvildig vurdering af firmaets forretninger i Israel.
 
Det er tydeligt at dette er en politisk motiveret handling fra BR, og at det ganske enkelt handler om, ja desværre, antisemitisme og dobbeltmoral. Israel er og bliver et pluralistisk demokrati, med stærke traditioner for borgerrettigheder. På den anden side findes der et utal af danske firmaer der handler med Københavns Kommune og  de mellemøstlige diktaturer: Arla, Danfoss, Niras etc. men er der fremsat forslag om f.eks. at ophøre med at handle med Arla pga. deres tvivlsomme engagement med diktatoriske regimer?
 
DZF vil derfor gerne opfordre alle medlemmer og andre interessenter til at kontakte deres respektive politiske partier i BR i Københavns Kommune, f.eks.: per mail, telefonisk etc., og udtrykke deres mening om den ovenstående situation. DZF vurderer at vi stadig kan nå at skabe forståelse for Israel og at få rettet de åbenlyse misforståelser. Når dette er vigtigt er det bl.a. pga. det helt principielle ved situationen, men også fordi Københavns Kommune er et forbillede for mange af landets øvrige kommuner. Kan noget uhindret lade sig gøre i Københavns Kommune, så kan det ligeledes ske andre steder.
 
Derfor: tag kontakt til partierne i borgerrepræsentationen og/ eller enkelte politikere og gør jeres holdning til det ovenstående klart. I er mere end velkomne til at benytte jer af ideer fra denne mail. 
 

Kilde: