København mangler en borgerlig opposition

Af Mikkel Freltoft Krogsholm - Kandidat til Borgerrepræsentationen for Liberal Alliance Imorgen er der valg til Borgerrepræsentationen i Københa...

Mikkel Freltoft Krogsholm,

16/11/2009

Af Mikkel Freltoft Krogsholm - Kandidat til Borgerrepræsentationen for Liberal Alliance

Imorgen er der valg til Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune. De seneste par uger har vi i Liberal Alliance været på gaderne og til valgdebatter for at sætte fokus på de liberale værdier, og for at sætte fokus på de gabende huller som 100 års socialdemokratisk styre har efterladt i kommunens regnskab. Vi har samtidigt også været de ENESTE, der ville sætte fokus på de åbenlyse problemer, kommunen har med budgetunderskud, overadministration og ligegyldighed med hensyn til vælgernes skattekroner.

Danmarks to store borgerlige partier, Venstre og Konservative, har været fuldkommen stille under valgkampen med hensyn til førnævnte problemer. Og så rejser spørgsmålet sig jo, hvorfor kommunens borgerlige partier ikke vil kæmpe for de borgerlige mærkesager? Svaret er jo nok desværre, at de er blevet fedtet ind i alt det rod og snavs, der er i kommunen og derfor ikke kan rette en berettiget borgerlig kritik uden samtidig at skyde på sig selv.

Liberal Alliance har været det eneste parti, der til debatterne har sat fokus på den haltende og uholdbare økonomi i kommunen. Og når emnet er blevet rejst, har de andre ikke kunnet skifte emne hurtig nok.

Søren Pind skrev i sin blog forleden, at man skulle stemme borgerligt til kommunalvalget. I den forbindelse går jeg ud fra, at han mente Liberal Alliance, da vores lille parti snart må betegnes som det eneste borgerlige og liberale parti, der stiller op i Københavns Kommune.

Hvordan kan et borgerligt parti være tilfreds med at kommunen bruger over 40 pct. mere pr. borger end en dansk gennemsnitskommune? Københavns kommune giver jo ikke 40 pct. mere velfærd, borgerservice eller nærdemokrati i forhold til resten af landet. Det er penge, der forsvinder i overadministration og manglende evne til at budgetstyre.

Er det V og K's to borgmesterposter, der holder dem fra at råbe højt? Måske. Én ting er i hvert fald sikkert. København har brug for en stærk borgerlig opposition - og den kommer ikke fra V og K. Liberal Alliance er Danmarks ENESTE liberale parti.

Kilde: