Øko-produkter giver også allergi

Slettet Bruger,

27/09/2007

Skulle du ikke tage og vaske håret i noget økologisk brændenælde-shampoo? Eller hvad med en dejlig kropssæbe med lavendel og kakaosmør? Hylderne er fulde af økologiske og naturlige produkter, der lokker med sundhed og balance. Men i virkeligheden er det oftest de naturlige produkter, der giver allergi.

"Der er ingen garanti for, at de allermest naturlige produkter ikke giver allergi. Tværtimod. Faktisk er det dem, der giver mest allergi," siger Astma-Allergi Forbundets kemiker, Ewa Daniél, til avisen 24timer.

I en undersøgelse udarbejdet for Videnscenter for Allergi undersøgte man 22 naturparfumer. Heraf viste 18 af parfumerne - eller mere end otte ud af ti - sig at indeholde allergifremkaldende stoffer, og visse i så store mængder, at det blev anset for risikabelt at anvende dem.

Ingen garanti for sundhed
Og det er dårligt nyt for alle, der køber naturprodukter i håbet om et bedre helbred.

"Når man som forbruger køber et grønt produkt, har man en forventning om, at det ikke indeholder problematiske farvestoffer. Men sådan forholder det sig ikke nødvendigvis. Derfor kan jeg godt forstå det, hvis man som forbruger føler sig snydt, hvis for eksempel finder allergifremkaldende parfumestoffer i produktet," siger miljø- og sundhedsmedarbejder hos Informationscenter for Miljø og Sundhed, Rikke Bille.

[email protected]

Kilde: