Klimaskeptikernes nye helt: Min far fandt en morder ved at pendulere

Lord Christopher Monckton er på rekordtid blevet de internationale klimaskeptikeres store helt, efter at han for nylig holdt en tale i Minnesota, s...

Ole Birk Olesen,

10. december 2009

Lord Christopher Monckton er på rekordtid blevet de internationale klimaskeptikeres store helt, efter at han for nylig holdt en tale i Minnesota, som i sin korte version er blevet set næsten 2,5 millioner gange på Youtube. Tirsdag og onsdag var han til klimaskeptikernes konference i København, hvor han overfor 180Grader.dk kastede sig ud i et overraskende forsvar for eksistensen af overnaturlige evner for vandfinding og klarsyn hos mennesker. Du kan lytte til interviewet i bunden af denne artikel.

Interviewet tog sit udgangspunkt i det forhold, at professor Nils-Axel Mörner, der er ekspert i havenes vandstande, og som også var til stede på skeptikerkonferencen som taler, hævder at være i stand til bl.a. at finde vand med pilekviste og lignende redskaber.

"Min far kunne gøre det," udbryder Christopher Monckton, da 180Grader.dk spørger til hans syn på den sag.

Tror du på det?
"Jeg kan ikke gøre det overhovedet - jeg har prøvet - men min far kunne gøre det. Og jeg så ham faktisk gøre det engang, fordi han var blevet indkaldt af Maltas regering for at finde nogle puniske gravsteder, som man vidste var i et område, hvor der skulle bygges en vej. Man ville være sikker på, at man ikke førte vejen lige igennem de gravsteder. Så min far gik op og ned ad de marker med sin kvist, og pludselig var der udslag, og han sagde 'grav her', og de gravede, og de fandt de puniske gravkamre, bl.a. det smukkeste senecanske hoved, som jeg tegnede, og tegningen er nu på museet for klassisk arkæologi i Cambridge. Der er beviset, og du kan selv tjekke det, men du kan selvfølgelig ikke lide beviser, hvis de ikke er i overensstemmelse med dit argument. Det forstår jeg, du er mere en troende end en videnskabsmand."

Ifølge Christopher Monckton er forståelsen for denne form for evner gået tabt i verdens storbyer.

"Hvad jeg ved er, at der er en lang tradition på landet for at finde vand på disse måder, som overhovedet ikke er forstået af storbymennesker. Jeg er ikke i stand til det. Jeg forsøgte det, min far forsøgte at holde mine hænder, men det hjalp ikke. Min yngste bror kunne gøre det," siger han.

Endnu mere spektakulært fortæller Christopher Monckton, at det var hans far, der ved at pendulere over et kort hjalp det engelske politi med at finde den i anden halvdel af 70'erne så frygtede "The Yorkshire Ripper" - senere kendt som Peter Sutcliffe - der myrdede 13 kvinder i Nordengland.

"Da politiet ledte efter The Yorkshire Ripper, kom de til min far, fordi han også brugte penduler over et kort. Og han var i stand til at fortælle dem, hvor fyren levede, og hvad hans arbejde var. Og hvorfor gik politiet - hvor man er temmelig stædig omkring disse ting - til en person som min far?"

Politifolk kan også være dumme.
"Det her var chefinspektøren fra Kent. Han er en temmelig hårdkogt politimand med meget erfaring, og han blev kontaktet af politiet i Yorkshire, som spurgte: 'Har du nogen, som kan hjælpe os med det her?'. Og han tænkte straks på min far, som han udmærket kendte, og som han havde set gøre disse ting. Så min far blev indkaldt, og han sagde, at den eftersøgte kørte rundt og leverede ting, der havde noget at gøre med øl, og at han arbejdede i et bestemt område i en bestemt by i Yorkshire, hvilket alt sammen viste sig at være sandt. Nuvel, jeg har ingen idé om, om det var en tilfældighed, men man når til et punkt, hvor man tænker, at hvis der er mange tilfældigheder, så er der måske noget om det. Men jeg har aldrig kigget på det, og kan derfor ikke siger, om det er sandt," siger Christopher Monckton.