Klimaforskning er kommet i stormvejr

Phil Jones er en færdig mand

Ikke angivet Ikke angivet,

03/04/2010

Phil Jones er en færdig mand. Fra at være selvsikker leder af en af de mest prestigefyldte klimaforskningsenheder, CRU, er livet nu blevet uudholdeligt. Dagene går med afhøringer og undersøgelser, og han må tage medicin for at klare sig gennem det.

Men Jones er langt fra den eneste. Flere af de ledende klimaforskere har ”investeret” så meget af deres troværdighed i deres foretrukne forklaringsmodeller, at de ikke har været i stand til at bakke tilbage, når nye oplysninger er kommet frem. Og IPCC har også mistet troværdighed, efterhånden som det er kommet frem, hvorledes forskelligartet materiale fra ikke videnskabelige kilder er blevet præsenteret i IPCC-rapporten, som om det var videnskabelige facts.

Troværdighedskrisen viser sig bla. nu ved. at antallet at tyskere som frygter global opvarmning er faldet fra 58 til 42%. Den tyske klimatolog Hans von Storch mener, at tilliden kun kan genvindes, hvis en uafhængig institution kan gennemgå temperaturmålingerne og komme frem til samme resultat som CRU. Kommer man til en væsentlig anderledes temperaturkurve, frygter Storch, at klimaforskningen må begynde helt forfra.