Klima får høj priotet trods finanskrisen

I foråret 2009 kunne PrinfoHolbæk-Hedehusene-Køge A/S med alle miljøcertifikater inden for den grafiske branche glæde sig over at være Danmarks grø...

Ikke angivet Ikke angivet,

25/11/2009

I foråret 2009 kunne PrinfoHolbæk-Hedehusene-Køge A/S med alle miljøcertifikater inden for den grafiske branche glæde sig over at være Danmarks grønneste grafiske virksomhed. Nu har den miljøbevidste virksomhed cementeret denne position med opnåelsen af den internationalt anerkendte ISO 14064 certificering om CO2-udledning og klimaregnskaber som den første grafiske virksomhed i Danmark.


Det kan være vanskeligt at finde rundt i de mange miljøcertificeringer, der hersker på markedet inden for den grafiske branche i Danmark. Derfor besluttede den grafiske virksomhed PrinfoHolbæk-Hedehusene-Køge A/S allerede for flere år siden, at man inden for en årrække skulle kunne tilbyde virksomhedens kunder den optimale garanti for miljømæssig og bæredygtig produktion. En bevidst indsats fra både ledelse og medarbejdere betød i foråret 2009, at man som eneste grafiske virksomhed i Danmark havde opnået alle fem miljøcertificeringer inden for grafisk produktion: EMAS, ISO 14001, licens til Svanemærket, FSC og PEFC.


Med virkning fra 10. november 2009 kan PrinfoHolbæk-Hedehusene-Køge som den første grafiske virksomhed i Danmark så yderligere tilføje den højeste standard for CO2-udledning og klimaregnskaber - ISO 14064 – til sin imponerende liste af miljøcertifikater. Det er DS Certificering A/S – Danmarks nationale standardiseringsorganisation – der står som garant for certificeringen.


Der er utrolig megen fokus på netop CO2, men desværre også en del forvirring omkring, hvad der er internationalt anerkendte standarder og certificeringer. Derfor satte vi som mål at opnå den eneste internationalt anerkendte standard for CO2, så vore kunder kunne føle sig helt trygge i deres indkøb. Med ISO 14064-standarderne er der skabt ensartethed og gennemsigtighed i den måde, hvorpå vi og virksomheder over hele verden overvåger, opgør og rapporterer om CO2-udledning. For indkøbere af tryksager betyder den nye certificering, at vi nu fuldt ud kan tilbyde den bedst mulige miljøvenlige og bæredygtige produktion af grafiske tjenesteydelser, udtaler en stolt adm. direktør Ib Hansen, PrinfoHolbæk-Hedehusene-Køge.


Og det er ingen hemmelighed, at virksomhedens meget bevidste miljøsatsning har givet en markant tilgang af nye kunder i et ellers trængt grafisk marked. Den stærke miljøprofil har vakt opmærksomhed i Statens og Kommunernes Indkøbsservice (SKI), der servicerer omkring 40.000 indkøbere for ca. 11.500 offentlige organisationer og virksomheder. Her har PrinfoHolbæk-Hedehusene-Køge opnået en rammeaftale gennem trykkeriets partnerskab i PrinfoDenmark og er godkendt på ikke mindre end 7 ud af 9 indkøbsområder inden for den grafiske branche.


Vi har i det sidste halve års tid haft en meget flot tilgang af nye kunder, og det skyldes helt sikkert vores klare fokusering på de miljømæssige faktorer. Indkøberne ved, hvad vi står for og kan derfor handle bedst muligt på samfundets og miljøets vegne, når de vælger PrinfoHolbæk-Hedehusene-Køge som samarbejdspartner, siger Ib Hansen.

Kilde: