Klar til at købe hus?

Sponsoreret indhold

180Graders Redaktion,

29. november 2021

Det kan være, at I er færdig med at læse. Måske har I fået barn. Eller måske passer en lejlighed bare ikke til jer længere. Uanset hvad grunden måtte være, kan det være, at i er klar til at flytte i hus. I glæder jer sikkert, og hvis I har barn, passer det sikkert også meget bedre til det. Der er mange fordele ved at flytte i hus, men en af problematikkerne kan være, at have det nødvendige beløb. Det er ikke sikkert, at I har været gode til at spare op, og så har i brug for et lån. Måske vil banken ikke låne jer penge, men så skal I huske på, at der også er muligheder for at få et boliglån udenom banken.

Hvorfor banken ikke vil låne jer penge

Det kan være flere grunde til, at banken ikke vil låne jer penge til huset. Det kan skyldes, at den bolig, I ønsker at købe, ligger for langt ude på landet. Derfor kan banken have svært ved at tro på, at det kan blive solgt igen. Det kan også skyldes, at I måske har en for stor gæld i forvejen. Måske jeres indkomst er for svingende, hvis nu en af jer selvstændige. Der kan altså være mange grunde, til at banken ikke vil låne jer penge, men så er det godt, at der som sagt er andre muligheder.

Pantebrevslån

En af de muligheder i har er pantebrevslån. Det er et privat boliglån, som altså er udenom banken. Helt præcist betyder det, at den person du låner penge af, får pant i jeres kommende bolig. Så teknisk set ejer du ikke hele huset, men stiller derimod en del af boligen til, tilsvarende lånets størrelse, som sikkerhed for jeres lån

Det smarte ved denne type lån er, at det i langt de fleste tilfælde er lettere at få, end hvis I skal låne i banken. Man skal som udgangspunkt altid vælge et realkreditlån gennem egen bank, hvis man kan få det, men er dette ikke muligt, så er pantebrevslån uden om banken et godt alternativ. Faktisk er der også den krølle, at långiver som har ydet jer lånet ikke kan trække lånet tilbage, hvis denne skulle blive økonomisk udfordret - det kan banken.