Løkke har brugt 1,7 mio. på nyindretning af pressemøderum

Spejlsalen i Statsministeriet, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen hver tirsdag holder pressemøde er blevet moderniseret for ikke mindre end 1

Ole Birk Olesen,

05/11/2009

Spejlsalen i Statsministeriet, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen hver tirsdag holder pressemøde er blevet moderniseret for ikke mindre end 1.692.493,92 kroner, skriver B.T. Og det er vel at mærke eksklusiv moms.

B.T. har fået aktindsigt i alle regningerne for indretningen, og arkitektudgifterne alene løber op i 329.000 kroner, mens ny belysning har kostet 411.000 kroner.

Bare den grå baggrund med logo bag Statsministeren, når han holder sine taler har stået de danske skatteydere i 56.840 kroner.

Denne baggrund skulle ifølge B.T.'s oplysninger være udskiftet til i en ny i en mørk nuance, fordi den gamle lyse bagrund, som Anders Fogh Rasmussen brugte, fik Lars Løkke Rasmussne til at fremstå bleg.

Dette kommenterer administrationschef i Statsministeriet, Torben Skovgaard Andersen, dog ikke i svaret til B.T.

"Statsministeriet har længe ønsket at gennemføre en samlet og
sammenhængende renovering og modernisering af Spejlsalen. Det bærende princip bag renoveringen og moderniseringen har været i videst muligt omfang at føre salen tilbage til sit oprindelige udseende," skriver han og understreger, at rummet også bliver brugt til almindelige møder og sidst blev renoveret i midten af 90'erne.

Politisk ordfører for Socialdemokraterne Henrik Sass Larsen mener, at der ville være billigere at sende Lars Løkke Rasmussen i Matas efter hudprodukter.

"Hvis renoveringen af glassalen sker for, at Lars Løkke Rasmussen skal se mindre bleg ud på tv, så er det helt ude i hampen at bruge så mange penge på, og på mit tv er det heller ikke lykkedes særlig godt. Det ville være meget billigere at købe en bøtte selvbruner," siger han til B.T.

Kilde: