Kinnock-gate - andet end flosset moral

Så overgav Thorning/Kinnock ægteparret sig og betaler nu dansk topskat og når fruen bliver statsminister skal de også betale millionærskat

Kjeld Flarup,

01/07/2010

Så overgav Thorning/Kinnock ægteparret sig og betaler nu dansk topskat og når fruen bliver statsminister skal de også betale millionærskat. Hun redder sikkert den flossede moral.

Tilbage står så spørgsmålet, hvorfor var parret villige til at risikere fruens statsministerdrømme for en smule mammon. S-SF siger jo selv at der ikke er nogle dynamiske effekter ved afskaffelse af topskatten og at den ikke påvirker borgernes dispositioner.

Svaret er det simple at den høje skat er et problem som får folk med høje indtægter til seriøst at overveje at forlade Danmark. Gik Helle Thorning-Schmidt ikke med en statsminister i maven havde parret forlængst forladt det danske skattehelvede.

Kinnock Gate handler ikke om en politikers dobbeltmoral, men om at den høje danske skat er landsskadelig. Vi kan ikke bevare det samfund som vi har opbygget hvis skatten jager alle de produktive mennesker ud af landet.

Kinnock Gate drejer sig også om hvor mange love der er blevet lavet, som ingen kan leve op til. Knivloven kunne nævnes som et eksempel som er i frisk erindring. Men hvorfor hænge sig i småting, hele kollapset i østblokken er af samme skuffe. Kommunismens paradis kollapsede fordi borgerne ikke gjorde som politbureaukraterne sagde, men de kommunistiske ledere hverken kunne eller ville selv leve op til idealerne.

Kinnock Gate drejer sig om hvorvidt S-SF oplægget “En fair løsning” overhovedet virker. Er det blot endnu en plan udtænkt i hovedet på politikere, der priser sig lykkelig over at de ikke selv skal leve op til planen. Er det hele blot et studentikost tankespind der lyder godt på talerstolen, men som falder sammen som et korthus når det skal stå sin prøve.

Kinnock Gate drejer sig om selve velfærdsstaten og ideen om det kollektive fælles bedste. Når den Socialdemokratiske førstefamilie således i handling undsiger velfærdsstaten, så må man med rette spørge om den har sin berettigelse som andet end en utopi. Hun vil hverken betale for den eller bruge den, og den samme opfattelse er der flere og flere der er ved at få.

Kinnock Gate drejer sig om privatskoler. En ting er at det er dobbeltmoral når hele den socialdemokratiske ledelse sætter deres børn i privatskoler, mens de kritiserer selvsamme. Det som man skal bide mærke i her er at politikerne beviser at der er et behov og et folkeligt ønske om disse skoler.

Kinnock Gate drejer sig om politikerlede, om sammenhængskraften, om verdens højeste skattetryk, og hvordan dansk politik har været ført de sidste 100 år.

Sagen bliver sikker begravet med argurketiden når verden går i gang igen og politikerne tager fat på vigtigere emner så som hvordan kan man skabe kollektive løsninger for alle danskere. Ikke en journalist vil da finde på at stille politikerne det simple spørgsmål om de selv vil efterleve disse løsninger. Og slet ingen vil da kunne finde på at stille det vigtigere spørgsmål om det overhovedet er en løsning der er i overenstemmelse med menneskets natur. Lovmaskinen kører bare videre og griber unaturligt ind i flere og flere af livets forhold, det ville være useriøst at stille spørgsmålstegn ved rigtigheden af det.

Kilde: