Kina beordrer journalister trænet i marxistisk teori

Kina vil skærpe kravene for journalister ved at lancere et nyt certificeringssystem, der kræver træning i marxistiske og kommunistiske nyhedsteorie...

_slettet_bruger_2615 Ikke angivet,

15/11/2010

Kina vil skærpe kravene for journalister ved at lancere et nyt certificeringssystem, der kræver træning i marxistiske og kommunistiske nyhedsteorier, siger en mediemyndighed, citerende problemer med den nuværende høst af journalister i hovedlandet.

South China Morning Post rapporterer at Li Dongdong, underdirektør ved General Administration of Press and Publication, siger, at nogle journalister giver kinesisk journalistik et dårligt ry, da de ikke er ordentligt trænet. Hun giver ingen konkrete eksempler.

Lignende kommentarer fra Li blev postet på Xinhua News Agency´s officielle hjemmeside. Det står ikke klart, hvordan en sådan træning skal administreres, men udenlandske journalister er undtaget.

Kommunistiske teorier i journalistikken siger, at medier bør tjene lederskabet, og ikke undergrave lederskabets initiativer - en stærk kontrast til rollen som regeringens vagthund som mange demokratier favner.