Kendte politikeres bemærkninger om indvandring

“Jeg tror ikke, at der er mange – om nogen overhovedet – som kunne tænke sig at omdanne Danmark til et multietnisk samfund

Henrik Gøtke,

19/06/2010

“Jeg tror ikke, at der er mange – om nogen overhovedet – som kunne tænke sig at omdanne Danmark til et multietnisk samfund. Jeg ønsker det ikke. Men ved at oppiske et kunstigt og overdrevent skræmmebillede kan man medvirke til at oppiske en frygt og lukkethed over for andre, som dybest set rummer en større trussel mod danskheden end påvirkninger udefra”.
Uffe Ellemann-Jensen – Venstre.

“Jeg ved godt, at mange danskere er ængstelige for, at åbne grænser kunne føre til, at Danmark bogstaveligt talt blev oversvømmet af f.eks. en halv eller en hel million mennesker udefra. Det ville skræmme folk, men sådan går det jo ikke.”
Poul Schlutter – Konservativ.

“Indvandrerne kommer til os med alt det, vi har brug for: Solide familieværdier, sunde indstillinger i retning af, at man skal yde, før man kan nyde – samt en stærk trang til at etablere selvstændige virksomheder.
Bertel Haarder. – Venstre.

“Flygtningene er hverken nogen samfundsøkonomisk eller kulturel trussel.”
Kirsten Lee. – Radikal.

“Den islamiske verden er blevet en mangfoldig del af vores hverdag med spændende butikker og smilende folk – uden denne påvirkning ville Danmark være farveløs.
Jytte Hilden – Socialdemokratiet.

“Folk her i landet ser spøgelser ved højlys dag, hvis de mener, at de fremmede – rent national-økonomisk – er et af de største problemer”.
Anker Jørgensen – Socialdemokratiet.

Lånt fra Tak Vore Egne på Eticha: http://eticha.dk/news/?p=1416&cpage=1#comment-383

Kilde: