Kendt islamkritiker undsiger Lars Hedegaard: Han er ekstremist

Trykkefrihedsselskabets formand, Lars Hedegaard, er ekstremist, og anstændige mennesker bør ikke omgås ham

Ole Birk Olesen,

08. januar 2010

Trykkefrihedsselskabets formand, Lars Hedegaard, er ekstremist, og anstændige mennesker bør ikke omgås ham. Sådan lyder beskeden fra et af den internationale islamkritiks helt store navne, Charles Johnson, ifølge Weekendavisen.

Charles Johnson oprettede efter terrorangrebet på World Trade Center i september 2001 den i islamkritiker-kredse toneangivende blog "Little Green Footballs", hvor han med stor energi gav sig til at afsløre muslimsk ekstremisme, hvor end den viste sig. Bloggen blev hurtigt et væksthus for den internationale islamkritik og en inspirationskilde for mange andre islamkritikere.

I dag mener Charles Johnson dog, at mange i det miljø, som han selv har været en hovedkraft i skabelsen af, er blevet for ekstreme og nærmere er fascistiske end liberale i deres kritik af totalitær islam og i deres forslag til, hvordan islamismen skal bekæmpes. En af dem, som Charles Johnson placerer i det dårlige selskab, er nu Lars Hedegaard. Johnson har læst en kontroversiel tale, som Hedegaard holdt i Bruxelles i 2007, og han har set det engelsksprogede videointerview med Lars Hedegaard, som blev offentliggjort på den danske blog Snaphanen.dk, og så bider Johnson i øvrigt mærke i, at Trykkefrihedsselskabet associerer sig med det belgiske parti Vlams Belang, som Ayaan Hirsi Ali har kaldt for "et racistisk, antisemitisk, ekstremistisk parti".

Charles Johnsons dom over Lars Hedegaard er på den baggrund klar:

"Nu da jeg er blevet klar over hans forbindelse med Vlaams Belang og hans andre ekstreme udtalelser, vil jeg gerne tage ham med på listen. Jeg husker ham udmærket. Han er tydeligvis en ekstremist, og at tale om 'et folkeligt oprør' er vanvittigt. Han associerer sig med fascister og advokerer for vold og burde forbigås af anstændige mennesker," siger Charles Johnson til Weekendavisen.