Københavns Kommune jokker i akutjob-spinaten - igen

Københavns Kommune har allerede blameret sig en gang i forbindelse med akut-jobaftalen, nemlig da Frank Jensen bedyrede, at kommunen ville benytte ...

Christian Melgaard,

21/11/2012

Københavns Kommune har allerede blameret sig en gang i forbindelse med akut-jobaftalen, nemlig da Frank Jensen bedyrede, at kommunen ville benytte ordningen til at besætte et stort antal stillinger - og altså lade aftalen fgår forud for kvalifikationer.

Nu følger Københavns Kommune så op på fadæsen og modarbejdet reelt sig selv ved at opslå stillinger på flere af kommunens arbejdspladser - uden at informere institutionerne om at de nu er trådt ind i Frank Jensens akut-job cirkus. Det er en fejl, erkender overborgmester Frank Jensen, men bliver det ændret?

Måske er det bare et udslag af den socialdemokratiske strategi med at sige et når lyset er på for så at gøre noget andet når lyset er slukket.

Noget tyder på at Frank Jensens første udmelding alene var et ideologisk paradenummer, for han indrømmer nu at ansættelseskompetencen ligger på kommunens institutioner. Derfor kan han ikke sikre, at hvert enkelt af de opslåede akutjob bliver besat med en ansøger fra målgruppen.