I følge en artikel så er Danske bagerier ikke helt i takt med EU's direktiv om kanel i kagerne.
Åbenbart er det hele 10% af bagerier der ikke har styr på kanelet i kanel sneglene.
Årsagen til postyret er stoffet kumarin (som findes i kanel) som angiveligt ikke er sundt i større mængder, og på trods af at meget få mennesker er kommet til skade som følge af umådholdent eller ulyksageligt indtag af stoffet er følgende forordning/dekret at efterkomme/implementere i dansk lov:
Forordning (EF) nr. 1334/2008 beskriver følgende grænseværdier for kumarin i fødevarer: 50 mg/kg i traditionelt og/eller sæsonbestemt bagværk, der ifølge mærkningen indeholder kanel, 20 mg/kg i morgenmadscerealier, herunder müsli, 15 mg/kg i fint bagværk med undtagelse af traditionelt og/eller sæsonbestemt bagværk, der ifølge mærkningen indeholder kanel, 5 mg/kg i desserter.
http://www.dr.dk/nyheder/indland/mere-end-hvert-10-bageri-dumper-kanelkontrol
Stem endelig ja i december.
En EU anklager har helt sikkert mere styr på tingene end fjolserne her hjemme.