Kan et aldrende Tyskland redde Europa?

Den nation der er udset til at skulle redde Euroen og Europa, Tyskland, står overfor et demografisk dilemma

Ikke angivet Ikke angivet,

25/10/2011

Den nation der er udset til at skulle redde Euroen og Europa, Tyskland, står overfor et demografisk dilemma. Befolkningen bliver stadig ældre, de arbejdsduelige stadig færre, der fødes færre børn.

Pat Buchanan gør i en artikel opmærksom på følgende: Meget anbefalelsesværdig læsning for alle politikere og bekymrede: Her følger nogle uddrag.

.

I 2010 var der 82 millioner tyskere. Hele 26% var 60 år eller ældre; 20% var 65 eller ældre, 5% var 80 eller ældre.


I 2050 vil procentdelen af tyskere over 60 være steget fra 26 til næsten 40%. Procentdelen over 65 vil være steget fra 20,5 til 32,5%, og andelen over 80 vil være tredoblet fra de nuværende 5% af befolkningen til 14.

I 2050 vil en ud af tre tyskere være over 65, og en ud af syv vil være 80 eller mere. Det er ganske så mange ‘gamle drenge og piger’ for de arbejdende tyskere, der skal yde dem hjælp, og  hvis antal og andel af befolkningen vil blive dramatisk reduceret.

Rent statistisk er Tyskland ved at være en nation der langsomt er ved at 'forlade denne verden.'

De hårdtarbejdende tyskere er imidlertid ikke begejstrede for at skulle kautionere for dødslejr nationerne i Club Middelhavet der har langt mere generøse velfærdsstater end deres egen.

Europa har brug for flere unge arbejdere for at opretholde kontinentets dynamik og kunne indfri alle gode løfter til sit folk.

Syd for Europa synes den eksploderende muslimske befolkning i Maghreb og Mellemøsten klar til at komme for at hjælpe.

Som Pat Buchanan afslutter sin artikel, hvorfra disse fakta er hentet:

"Således går verden til grunde/Ikke med et brag men med en klynken.”

Kilde: