Jyllands-Posten går venstrefløjens ærinde

I dagens udgave af Jyllands-Posten er der på forsiden hele 2 overskrifter, der må siges at være rent vand på Villy Søvndals og Helle Thornings møll...

Bent Adriansen,

10/04/2010

I dagens udgave af Jyllands-Posten er der på forsiden hele 2 overskrifter, der må siges at være rent vand på Villy Søvndals og Helle Thornings mølle.

I bedste stil à la Ekstra Bladet giver første overskrift ”Højtlønnede har tjent 1 mia. på skattefinte” et helt andet indtryk end det, der reelt er tale om, og som også står i selve artiklen, nemlig at det præcise beløb ikke er 1 mia. kr., men ”kun” 930 mio. kr. og at det er den samlede skattebesparelse for alle danskere, der har benyttet sig af den såkaldte finte. Men selvfølgelig, den anvendte overskrift lyder naturligvis bedre, end en overskrift der havde været i overensstemmelse med sandheden ”Danskerne har sparet 930 mio. i skat”, især hvis man hælder til den for oppositionen så populære antagelse, at det er alle de rige, og stort set kun de rige, der har fået noget ud af skattereformen.

Under den anden overskrift ”Danskerne: Hæv skatten” får man, fejlagtigt og manipuleret, det indtryk, at et stort flertal af danskerne er parate til at hæve skatterne, men læser man videre i teksten fremgår det, at det reelt set kun er 40%, der vælger skattestigninger, hvis de skal vælge mellem forskellige former for fremtidig finansiering af velfærden. Hvordan 40% pludseligt kan blive til (alle) danskerne må stå for Jyllands-Postens egen regning, men hos oppositionen finder overskriften sikkert stor genklang. Og som om overskriften ikke var nok, så er der med stor skrift lige under overskriften fremhævet: ”Måling: Vælgerne tror ikke på regeringens plan om, at vi kan spare os ud af landets problemer”. Igen en helt forkert og bevidst manipuleret bemærkning, eftersom selvsamme artikel nævner, at 29% af vælgerne går ind for afskaffelse af efterlønnen og 17% går ind for offentlige besparelser. Da en afskaffelse af efterlønnen selvsagt også må betragtes som offentlige besparelser, er der er med andre ord samlet set 46% der går ind for besparelser og 40% der går ind for skattestigninger. Alligevel fortæller overskrifterne det stik modsatte?!

Helt ærligt, så forstår jeg ikke, hvorfor Jyllands-Posten, der normalt er en god og hæderlig avis med en borgerlig liberal anskuelse, går venstrefløjens ærinde med flere overskrifter på forsiden, der er bevidst manipulerede og som kunne være taget direkte fra SF’s valgprogram. Måske er krisen hos de trykte medier, herunder Jyllands-Posten, så stor, at man vil gå endog meget langt for at tiltrække nye læsere?

Kilde: