Jubilæum: 10 år uden dåsepant

I år er det 10 år siden, dåsepanten blev indført i Tyskland, nuvel man ser da "tyske dåser" der ligger og flyder men er det værre end burgerpapir o...

Ikke angivet Ikke angivet,

01/02/2013

I år er det 10 år siden, dåsepanten blev indført i Tyskland, nuvel man ser da "tyske dåser" der ligger og flyder men er det værre end burgerpapir og pizzabakker vi møder i landskabet?

Der hvor jeg bor ligger der hver dag dåser og flyder endda nogle med pant på, til trods for at der er 3 skraldespande i rimelig afstand fra hvor affaldet bliver dumpet, jeg tror ikke miljøsvinene gider besværet og de snaskede fingre foran flaskeautomaten for 1.00 krone?

Tror du at dåsepanten helt bliver afskaffet og hvis ikke hvad skal der til for at folket gider anstrenge sig for at ramme flaskeautomaten er det 5.00 pr. dåse i pant?

"Da tyskerne indførte panten, skete det angiveligt af hensyn til miljøet. Det var i hvert tilfælde det, man fik den danske miljøminister til at tro på. Sandheden er, at det var de små tyske bryggerier, som via lobbyister fik overbevist de tyske politikere om det gavnlige i at indføre pant på dåser og éngang-emballage"

Kilde: http://www.graenseguiden.dk/jubilaeum-10-ar-uden-dasepant/

Kilde: