JP: "Det hele er kapitalismens skyld"

"Det hele er kapitalismens skyld," skriver freelance journalist Nanna Frank Rasmussen på dagens JP

_slettet_bruger_99 Ikke angivet,

20/11/2009

"Det hele er kapitalismens skyld," skriver freelance journalist Nanna Frank Rasmussen på dagens JP.dk. Sætningen er flettet ind i en ekstremt kapitalisme-kritiske filmanmeldelse af Michael Moores premierefilm, Kapitalismen - En kærlighedshistorie.
Moores film ses ikke som udokumenteret politisk aktivisme, men som "en gave og en mulighed for at kickstarte en diskussion om, hvor meget man skal lade sig styre af markedet, og hvor meget man bør regulere selv samme". Med andre ord: Nanna Frank Rasmussen taler for at erstatte markedet med en socialistisk økonomi.
Michael Moores beskrives af Nanna Frank Rasmussen som den "altid veloplagte og intelligente", mens hans ekstremistiske socialistiske synspunkter forbliver forbigåes i tavshed.
Journalist Nanna Frank Rasmussen afslutter sin Moore-flirt med følgende svada: "Tro mig, når man ser "Kapitalismen - En kærlighedshistorie", synes en politisk og ideologisk mellemkomst ikke som utidig indblanding, men som en skrigende nødvendighed."
Det er en type filmanmeldelse, der kunne forventes i Information og Arbejderen, ikke i en borgerlig avis.
Det er længe siden, jeg har læst en så venstreorienteret artikel i JP, og det bekræfter kun fordommen om at borgerlige aviser skrives af ikke-borgerlige journalister.
Herfra skal lyde en anbefaling til Jyllands-Posten om at freelance journalist Nanna Frank Rasmussen får en størrelse 43 bagi, og det kan kun gå for langsomt.