Johanne Schmidt-Nielsen: Lighed var ikke årsagen til DDRs sammenbrud

Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt Nielsen og bestyrelseformand i DSV Kurt Larsen debatterede i Go'morgen Danmark tirsdag d

The Midas Touch,

18/05/2010

Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt Nielsen og bestyrelseformand i DSV Kurt Larsen debatterede i Go'morgen Danmark tirsdag d. 18 maj om de mest produktive og talentfulde danskere skal betale en dummebøde i form af 90% misundelsesskat.

05:20 inde i debatten kommer Johanne Schmidt-Nielsen med denne rystende kommentar: "Nu er jeg godt nok født i 1984, men jeg har da læst historiebøger - og jeg vil sige, at problemet i DDR var ikke den store grad af lighed, problemet var nok nærmere at der sad nogle pampere i toppen som gravede til sig, imens der var almindelige borgere der ikke kunne få brød på bordet".

Med denne udtalelse undergraver hun endnu engang, at den lighedstanke der gennem tiderne har været skyld i over 100 millioner menneskers død og medført stor grad af fattigdom skulle være anakronistisk og dermed forældet. Endvidere har hun endnu ikke forstået, at når man fjerner alle former for incitamenter og avancer i et samfund, så skaber man ikke vækst og velstand - tværtimod!

http://go.tv2.dk/video/morgen/

Kilde: