Johanne har igen glemt sit partis politik

I en artikel i Berlingske, advarer Brian Mikkelsen mod Enhedslisten som parlamentarisk grundlag, da det vil føre til Albanske tilstande

Ikke angivet Ikke angivet,

13/09/2011

I en artikel i Berlingske, advarer Brian Mikkelsen mod Enhedslisten som parlamentarisk grundlag, da det vil føre til Albanske tilstande. Det kan man være enig eller uenig i. Jeg tror heldigvis ikke, at Enhedslisten får særligt meget politik igennem, da den - trods alt - vil få en del socialdemokrater og radikale til at begå Seppuku hellere end at lægge stemmer til.

Derfor er det stadig en relevant advarsel: At Enhedslisten er et totalitært, socialistisk parti, der fortjerner at blive taget seriøst på deres politik, og ikke behandlet som familiens skøre onkel af pressen.

Berlingske har selvfølgelig spurgt en fra Enhedslisten hvad de siger til kritikken. Hvortil Johanne Schmidt-Nielsen siger: "Skal vi ikke begynde med at korrigere, at Enhedslisten ikke vil opløse politi og Militær"

Men det er præcis hvad Enhedslisten har tænkt sig. I Enhedslistens principprogram, står følgende i næstnederste afsnit:


"Derfor er det nødvendigt at gennemføre en revolution - i betydningen et gennemgribende systemskifte, hvor en mobiliseret og velorganiseret arbejderklasse og dens allierede fratager den herskende klasse de enorme magtmidler, den reelt bestyrer i dag. 
Konkret drejer det sig selvfølgelig om overtagelse af de økonomiske nervecentre (arbejderovertagelse af de større virksomheder, demokratisk kontrolleret samfundseje af bank- og kreditvæsen), men også om at erstatte centrale dele af statsapparatet med nye folkemagtsorganer. Frem for alt opløsning af politiet og militæret, der gang på gang har vist sig som kapitalmagtens sidste, alt for effektive, allierede. [Og heldigvis for det! Red.]Et socialistisk samfund kan ikke bare »overtage« den nuværende stat, som fundamentalt set er indrettet til at organisere og forsvare netop et kapitalistisk samfund. Det gælder den danske stat, og endnu mere altomfattende den EU- stat, der er under opbygning. "

Det er ikke første gang, hvor hun har været uenig med baglandet om hvad partiet mener

http://www.bt.dk/politik/johanne-dropper-revolutionen

Hvor Johanne forklarer, at revolution ikke går ud på at tage Mærsk og Lego fra de familier der bygget dem op...

http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article1613279.ece

Hvorefter adskellige medlemmer af Enhedslisten mener, at jo, det betyder det faktisk.

Denne gang er der dog ikke tvivl. Hun taler direkte imod principprogrammet. Enhedslisten ønsker faktisk at afskaffe politi og militær!

Om det skyldes uvidenhed, glemsomhed eller noget helt tredje, kunne være interessant at vide.

Kilde: