Jobeksplosion i det offentlige

På bare et år har det offentlige fået 18

Slettet Bruger,

02/11/2009

På bare et år har det offentlige fået 18.000 flere ansatte.

Kommunerne klager over mangel på penge, men alligevel er det lykkedes for dem og regionerne at ansætte mere end 12.000 nye medarbejdere det seneste år, viser en ny opgørelse fra tænketanken CEPOS ifølge dagbladet Børsen. Oven i det kommer knapt 6.000 nye jobnumre i staten.

"Der er tale om en alarmerende stor stigning i antallet af offentligt ansatte, som harmonerer meget dårligt med de meldinger, vi får for øjeblikket, om at kommunerne har svært ved at få pengene til at slå til og levere den service, som kræves af dem," lyder kritikken fra chefanalytiker i CEPOS Anders Borup Christensen i Børsen.

Arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet, professor Flemming Ibsen, deler opfattelsen af, at det er problematisk, hvis den offentlige sektor i stigende grad suger arbejdskraft fra den private sektor.

"Hvis udviklingen fortsætter, så får vi et kæmpe problem i den private sektor, som vil få ekstra svært ved at skaffe arbejdskraft, når der igen kommer gang i den økonomiske aktivitet," siger Flemming Ibsen.

[email protected]

Kilde: