Job-TV forarger selvfølgelig socialdemokrat

Intet kan efterhånden overraske mig i velfærds-Danmark

Ikke angivet Ikke angivet,

19/10/2012

Intet kan efterhånden overraske mig i velfærds-Danmark. 

Seneste ikke-overraskelse er, at en socialdemokrat bliver dybt forarget over et nyt DR koncept, der forsøger at matche jobsøgende med jobs. Programmet hedder "Jobmatch" (det program-navn har uden tvivl krævet mange overarbejdstimer at udtænke).

Helt præcis er der 30 jobsøgende, der skal konkurrere om 3 jobs. Det er værd at bemærke, at de 30, der udvælges til programmet, selv har ansøgt. Altså er de i programmet helt frivilligt.

Det får så en socialdemokrat (og mange andre) til at fare i flint. Den hellige forargelse nærmest lyser ud af Simon Kollerup:

Det er helt usmageligt at lave underholdning ud af den alvorlige situation, som det er for mange tusinde mennesker og familier i Danmark, at man er arbejdsløs. Jeg bryder mig simpelthen ikke om, at man griner af folk, der i forvejen ligger ned og er i en svær situation, og som gerne vil have et arbejde

Ja - Simon Kollerup. Jeg kan godt se, at konceptet med at skaffe folk i arbejde - og evt. sørge for sig selv - er fuldstændig vanvittigt. Hele programmet emmer af ubehagelige mængder af initiativ. Og hvem ved - programmet kunne måske endda kaste nogle gode ideer af sig til de arbejdssøgende. Åh nej, åh nej. 

Hvorfor ikke bare fortsætte med den sædvanlige gang tude-TV, hvor man en gang imellem kommer ud til en arbejdsløs i en håbløs situation, interviewer ham eller hende om, hvor svært det hele er, hvor elendig økonomien er - og nu ryger lejligheden snart - og ryggen og psyken skranter - hvorefter man så stiller om til studiet, hvor den ansvarlige minister kommer i krydsild: "Hvad vil du gøre for ham eller hende her?".

For den slags umyndiggørende tude-TV forstår Simon Kollerup sig på. Her er det jo staten og politikerne, der har ansvaret. 

Kilde: