Jersild vs. LA: Svar på klage til DR

Som opfølgning på Jersild tråden poster jeg her mit svar på klagen til DR

Ikke angivet Ikke angivet,

01/09/2011

Som opfølgning på Jersild tråden poster jeg her mit svar på klagen til DR.

Jeg er på ingen måde enig i svaret men må stille mig tilfreds med at have sendt signalet til DR.

---------------------------

Kære Mikkel,

Tak for din email hvor du klager over vores journalist Jens Olaf Jersilds interview af Anders Samuelsen og Simon Emil Ammitzbøll i udsendelsen Mød Partierne den 30.8.2011.

Formålet med Mød Partierne er at lade partierne komme til orde og fortælle, hvad de står for, og samtidig at gå kritisk til dem og give dem et modspil, til gavn for seerne, som på den måde bliver klædt på til at tage stilling. Kritiske interviews kan virke voldsomme på TV, og der er ingen tvivl om, at Jens Olaf Jersild har en form, der kan virke provokerende på nogle seere. Men han er ikke partisk. Når han i det konkrete tilfælde stiller kritiske spørgsmål til Liberal Alliance, er det for at få de to kandidater på banen med et svar, der er uddybende og fyldestgørende. Dagen efter var det Enhedslisten, der var på besøg hos Jersild, og de to kandidater fik en tilsvarende kritisk behandling.

Omvendt er det klart, at vi altid skal være opmærksomme på, hvordan vores medarbejdere optræder i udsendelserne, og din kritik vil vi bruge i vores løbende justeringer af programmet Mød Partierne.

Hvis du ikke er tilfreds med dette svar, kan du klage til Pressenævnet.....

......

Kilde: