Jeppe Kofod snyder

LEDER: Ved valget i marts 1998 blev Jeppe Kofod for første gang valgt til Folketinget for Socialdemokraterne

Ole Birk Olesen,

09/10/2011

LEDER: Ved valget i marts 1998 blev Jeppe Kofod for første gang valgt til Folketinget for Socialdemokraterne. Blot to måneder senere talte hele Christiansborg om først Henriette Kjær og få dage senere også Lene Espersen, der begge havde haft falsk folkeregisteradresse i Jylland og scoret et ekstra højt skattefrit omkostningstillæg på det, mens de i virkeligheden boede i København. Unge Kofod burde her have lært noget om, hvad en politiker ikke bør gøre.

Men det gjorde han ikke. I dag kan B.T. nemlig fortælle, at Jeppe Kofod har kæreste, barn og 132 kvadratmeter andelsbolig i København, mens han over for myndighederne hævder, at han i virkeligheden har sin reelle bopæl på Bornholm, hvor han er valgt til Folketinget.

Om Jeppe Kofod får et økonomisk overskud ud af den ordning, ved vi ikke. Folkeregisteradressen på Bornholm giver ham ret til en skattefri check fra Folketinget på op til 100.203 kr. for dobbelt husførelse, men det koster jo også at have en ekstra bolig. Til gengæld ved vi, at det gør sig godt hos vælgerne på Bornholm at kunne sige, at man bor på øen, ligesom de selv gør det.

Under alle omstændigheder bør der ikke herske den mindste tvivl om, at Jeppe Kofods påstand om, at han ikke har sin bopæl hos kæreste og barn i andelsboligen på Vesterbro, der blot ligger en kort cykeltur fra Christiansborg, men på Bornholm, er fup og fidus.

Jeppe Kofods barn er otte måneder gammelt. Så længe har han mindst haft sin reelle bopæl hos barnet og dets moder i København. Formentlig har han også haft det i de op til ni måneder, graviditeten varede, eller måske endda flere år forinden barnets fødsel, afhængigt af hvor lang tid han har været i fast parhold og samboende med barnets moder.

Men Jeppe Kofod vil først flytte sin folkeregisteradresse til nytår, meddeler han nu. Det skulle jo nødig hedde sig, at han flytter p.g.a. en B.T.-afsløring af ulovlige boligforhold. Kender vi myndighederne ret, så får han endda lov til at slippe afsted med det. Myndighedernes nidkærhed overfor folketingsmedlemmer med falsk folkeregisteradresse har tidligere vist sig at kunne ligge på et meget lille sted.

Kilde: