Jeg vil utrolig gerne se den dokumentar!

af Morten Bjerg Defamation er en dokumentarfilm instrueret af den israelske jøde Yoav Shamir, der i 2 år har ventet på at blive vist på DR 2, men D...

Podia Ikke angivet,

07/02/2011

af Morten Bjerg

Defamation er en dokumentarfilm instrueret af den israelske jøde Yoav Shamir, der i 2 år har ventet på at blive vist på DR 2, men DR 2's redaktør Arne Notkin, som iøvrigt er tidligere formand for Dansk Zionistforbund og medlem af Mosaisk Trosamfund, har valgt ikke at vise den. Filmen er ellers gratis at vise, fordi DR er medproducent og den har vundet flere internationale priser og har været i begragtning til en Oscar-nominering.

I filmen tager Yoav Shamir rundt i verden for at undersøge, om der er grobund for anti-semitismen i dag 2 generationer efter Anden Verdenskrig og hvordan zionistiske ledere i Europa og USA advarer om en stigende antisemitisme, som ikke er der. Filmen er altså en kritik af zionismen og staten Israels uforsonlige fortalere, som hellere end gerne vil puste til ilden i konflikten mod palæstinenserne, og det er åbenbart ikke noget, som Arne Notkin bryder sig om.