Jeg mistede min storebror - og tilliden til et sygt system

Psykiatrien er blevet psykotisk, skriver medicinstuderende

Ikke angivet Ikke angivet,

10/10/2012

Psykiatrien er blevet psykotisk, skriver medicinstuderende.

Det er en søndag morgen, og det er sommer: En ung mand ringer til sin  forlovede. Hun når ikke at svare, så han efterlader en besked på hendes  telefonsvarer: »Hej skat, jeg har brug for dig - vi ses«.

Adel, som manden hedder, har en aftale med sin forlovede og sin mor om, at de  skal ses. Det er en fast aftale, som han altid ser frem til.

På samme tid, i hjertet af Nørrebro, er hans mor ved at gøre sig klar til at  besøge sin søn. Hun tager bussen til Nørreport Station for at tage metroen  derfra til Sundby Station.

Metroen har problemer denne morgen, så hun ender med at skulle tage bussen,  noget der stresser hende en smule, da hun har travlt med at nå aftalen med  sin søn.

Da hun endelig når frem til Sundby Station med bussen, bemærker hun, at der  står nogle betjente i området, hvor hendes søn bor.

Hendes verden bryder sammen, da hun trækkes ind på et kontor og informeres om,  at Adel er blevet påkørt af metroen på Sundby Station.

Hr. og fru Danmark spiser søndagsbrunch, mens nyheden om, at en påkørsel af  en 26-årig mand har stoppet metrotrafikken, tikker ind via diverse  nyhedsmedier. Det er et formodet selvmord, skriver medierne.

Dette kunne være et udkast til et filmmanuskript, men det er hvad der skete  12. juni 2011, den dag, hvor jeg mistede min storebror - Adel Saidane.

Min storebror havde på eget initiativ været indlagt knap en måneds tid på  Psykiatrisk Center Amager, der ligger lige op ad Sundby Station.

Han havde siden sin hhx-eksamenhaft nogle stressrelaterede maniske episoder  og havde i omkring syv år levet med diagnosen bipolar affektiv sindslidelse  også kendt som maniodepressivitet.