Jeg fik 300 kroner mere i indtægt, men nu har jeg mindre??

Da jeg var i banken og ville have et nyt lån

Kim Ursin,

15/10/2012

Da jeg var i banken og ville have et nyt lån. Bankdamen sagde at jeg helst skulle have 300 kroner mere i løn for at budgettet løb rundt. Så tænkte jeg, jeg gør sgu som Danmark. Jeg gik hjem og sagde til min datter at nu fik hun 500 kroner i lommepenge og for resten skulle hun betale 300 kroner for at bo hjemme.

Dagen efter kunne jeg fortælle bankdamen at jeg havde skaffet 300 kroner i ekstraindtægt, og så var alle glade. Nu kunne jeg låne ekstra penge i banken og det hele ser bare rigtig godt ud i mit regnskab, men jeg kan ikke helt forstå det…. Det virker som om jeg har færre penge nu? Måske jeg kunne give min pige endnu højere lommepenge, så hun kan betale mere for at bo hjemme?

Staten har jo som bekendt ca. 1000 milliarder i indtægter hvert år, men jeg kom til at tænke på: Hvor mange af de penge er egentlig rigtige indtægter?

Som lærer får jeg jo omkring 30.000, de 12.000 går direkte til skatterne, derefter forbruger jeg jo penge og betaler på den måde afgifter, et slag på tærsklen er måske 8000 kroner på den måde. Så regnestykket er jo det lidt latterlige, at staten først giver mig 30k, derefter får de 20k tilbage og i regnskabet står der nu 20k i indtægt, hvor der egentlig burde have stået minus 10k. Det samme gælder jo alle offentlige ansatte, private der har staten som kunde og dem på offentlig forsørgelse.

Gad vide hvor mange indtægter staten egentlig reelt har? 1/3 af de 1000 milliarder?

Kilde: