Jeg er Søvndals modpol: ”Kun private hospitaler om 10 år”

Hvor Villy Søvndals drøm er, at der ikke findes private hospitaler i Danmark om 10 år, så er det min drøm, at der ikke findes offentlige sygehuse o...

Rune Kristensen,

25/11/2010

Hvor Villy Søvndals drøm er, at der ikke findes private hospitaler i Danmark om 10 år, så er det min drøm, at der ikke findes offentlige sygehuse om ti år.

Villy Søvndal er på mange måder min diametrale modsætning i dansk politik. Min politik er stik modsat hans. Det er statsligt monopol overfor privat konkurrence – og her er privat konkurrence altså langt at foretrække.

Naturligvis skal det offentlige fortsat finansiere hospitalerne, men ikke
drive dem. Private virksomheder har kunden i centrum og stadig fokus på økonomien –
og det er de to væsentligste argumenter for en privatisering af hospitalsvæsenet.

Vi kan ligeså godt erkende, at borgerne betragter sundhedsvæsenet som et organ, der skal kunne tilbyde den bedste, mest moderne og mest fleksible behandling. De krav må vi erkende, at det offentlige umuligt kan leve op til.

Det offentlige er nu en gang ikke gearet til at give service på samme måde som en privat virksomhed – og skal heller ikke nødvendigvis være det. Den offentlige sektor skal fungere i et samspil med borgerne, hvorimod en privat virksomhed skal yde den bedst mulige service i den bedst mulige kvalitet.

Det er det sidstnævnte som vi alle søger indenfor sundhedssektoren, og derfor bør private drive hospitalerne.

Vi har verdens største offentlige sektor, men langt fra den bedste. Det her er et skridt på vejen til en mindre offentlig sektor, sammen med en bedre behandling af vores sygdomsramte.

Jeg har længe bekæmpet Socialistisk Folkeparti og Villy Søvndal med ord. På det seneste har jeg både holdt taler med jokes om Villy Søvndal(http://www.youtube.com/watch?v=OsAfw7yGd28) og afsløret hans hemmelige valgplakater (http://blog.tv2.dk/runek.dk/entry387832.html), og i dag får
han så et par borgerlige ord med på vejen omkring privathospitaler.

Kilde: