Jeg er Medina

Jeg har ondt af sangeren Medina

Kjeld Flarup,

09/06/2010

Jeg har ondt af sangeren Medina. Hun er blot et ungt musikelskende menneske der uforvarende er kommet til at krænke en milliard muslimer. Da JyllandsPosten trykkede muhammed tegningerne vidste avisen godt at det var en provokation, men Medina har næppe været klar over at der var et navnesammenfald med Islams næsthelligste by, og endnu mindre at muslimer er ret lette at fornærme.

Så hvad gør hun nu? Ja hun vil med garanti skifte navn, og jeg forstår hende godt, hun er alt for ung til at blive en ny Kurt Westergaard. Og fortsætter hun med det navn vil hun være endnu mere jaget vildt end Naser Khader, og det uanset om hun undlader at mæle et eneste kritisk ord om Islam. Sålænge hun har det navn så vil islamister jage hende som et symbolsk trofæ.

Og rent musisk så vil det også blive et problem når koncerter pludseligt begynder at blive aflyst med henvisning til sikkerheden. Vi har set det med teater og kunstudstillinger. Hvorfor skulle det ikke også ske med en koncert.

Medina er imidlertid et almindeligt navn i Chile hvor hun har sine rødder og i hele den spanske verden i almindelighed. Spørgsmålet er nu om Chiles præsident også skal rykke ud med en undskyldning, eller om først Chiles flag og ambassader skal brændes af i den arabiske verden, efterfulgt af alle de øvrige lande i den spanske del af verden.

Men det vil heller ikke være let for hende at skifte navn, for så vil hun blive hængt ud for at svigte ytringsfriheden og hele værdikampen, massiv kritik vil hagle ned over hende fra hele højrefløjen.

Spørgsmålet er også om Medina skal give en undskyldning for sit navn. Absurditeten i dette burde være en øjenåbner for de mange kritikere af muhammedtegningerne. Medina har intet gjort, og alligevel flyver æggene pludseligt om ørerne på hende. Hvad skulle hun undskylde for, det er da nærmere muslimerne der skylder hende en undskyldning.

Der er en fuldstændig vilkårlighed i den muslimske vrede. Det virker ligesom der pågår en jagt på et eller andet man kan blive fornærmet over, og nu er turen kommet til spanske pigenavne. Hvad bliver det næste i den glidebane. Der er efterhånden ingen som kan føle sig sikker længere. Det kan ske for os alle, pludselig en dag står der to stenkastende drenge og råber at din havenisse har fornærmet fredens religion.

Der er egentligt kun een ting som vi alle kan gøre, og det er at skrive ”Jeg er Medina” i vores facebook profil.Kilde: