Jarls råd til de Konservative: Henriette må vige pladsen

Af Kristian Bo Eriksen, 180Grader

Ikke angivet Ikke angivet,

25. januar 2011

Af Kristian Bo Eriksen, 180Grader.dk

UGENS VALGBAROMETER: ”Konservative vælgere stemmer på ansvarlige mennesker, der også har styr på deres private økonomi. Henriette Kjær må simpelthen vige pladsen," siger den borgerlige blogger og kommentator Jarl Cordua til 180Grader.

”Folk kan jo godt se, at den er helt gal. Det er da ikke normalt at blive dømt syv gange som dårlig betaler. Det er mildest talt ikke overbevisende af en konservativ politiker.”

”Når pressen så samtidig kører hele familiedramaet for fuld skrue, så er der ikke meget Henriette kan gøre. Annie og Erik er jo blevet til Henriette og Erik. Vi er kommet på fornavn med hende. Foruden selve sagen er så også familiedramaet og svigermoderen, der taler løs i pressen. Nu må Henriette til at gøre op med sig selv, om ikke hun skader de konservative og VK-regeringens muligheder så meget, at det bedste ville være at stoppe. Men det tror jeg ikke, hun gør frivilligt,” siger Jarl Cordua, der peger på, at Henriette Kjær også har store personlige interesser i ordførerskabet.

Han tror derimod, at hun vil blive tvunget væk. Og han mener desuden, at det ville være sket for længe siden i hvilket som helst andet parti.

”Men Lars Barfoed står midt i et vadested. Han er endnu ikke etableret nok som leder til at udfordre, de politiske støtter Henriette Kjær har. Barfoed kan ikke lige nu risikere, at for eksempel Lene Espersen og Brian Mikkelsen bliver sure. Det kan de godt blive, som jeg forstår det. Alligevel tror jeg, gruppen vil gribe ind hurtigt og fjerne Henriette fra posten som politisk ordfører.”

Jarl Corduas vurdering af valgkampen lige nu er, at blå blok er i offensiven, men rød blok holder stand.

”Lige nu rød blok foran på point, hvis vi skal tro meningsmålingerne. Men det afgørende blive den store ved-ikke-gruppe. De borgerlige tror, de har flertal i den gruppe, men kampen er ingenlunde forbi.”

I følge Jarl er de borgerliges strategi at fremstå som økonomisk ansvarlige og som garanter på udlændingeområdet. Omvendt er der tydeligvis en stemning i befolkningen, de røde kan bruge. Mange er simpelthen trætte efter snart ti års VK-styre og vil have noget nyt.

”De røde har ikke haft meget at byde ind med. Deres valgkamp er mest præget af, at de pakker alle ind i vat. De lover godt nok ikke noget. De prøver til gengæld alt for ikke at skubbe nogle grupper væk. Selv den stort anlagte vækstplan fra SF, vil SF’erne ikke forklare. De har ikke haft noget svar på, hvem der skal betale, hvis støtteordningerne skal omlægges. Jeg synes ikke, de røde har fremsat noget, der er sammenhængende.”

Og deri ser Jarl Cordua de borgerliges chance.

”Det kan være, at stemningen mod en forandring afløses af det modsatte, hvis de røde ikke kan overbevise folk om, at de virkelig kan styre økonomien.”

Så valgbarometeret står lige nu på kuling. Det kan hurtigt svinge sig op på storm igen.

Denne artikel er kommet i stand takket være penge fra 180Graders superbrugere, der har tegnet et abonnement til 39 kr. om måneden. Du kan blive superbruger ved at klikke her.

"Ugens valgbarometer" vender tilbage hver tirsdag frem til valget, hver gang med en ny interviewperson.