Jarlov, Lykke... og Løkke

For mange liberale og borgerlige kunne den mikroskopiske ministerrokade i går dårligt blive bedre

Mikael Nielsen,

25/11/2009

For mange liberale og borgerlige kunne den mikroskopiske ministerrokade i går dårligt blive bedre. "Klima Connie" afsted til Bruxelles og ind med Lykke, og mindsanten også en ægte borgerlig, Rasmus Jarlov.
Ud med en konservativ der for et år siden fraskrev sig kapitalismen, og som i det hele taget ikke har været så borgerlig at det gør noget. Snarere har hun været så lidt borgerlig, at DET rent faktisk gør noget.

Ind med Friis som vil af med efterlønnen og som virker til at være et frisk liberalt pust i en knap så frisk, og knap så liberal regering. Og samtidig Rasmus Jarlov, det borgerlige Københavns eneste borgerlige repræsentant i den absurd røde by. Man kunne kalde ham "den grønne mand i det røde hav". Jarlov og Lykke: det lover godt, ikke sandt?

Men nu til tredje navn i overskriften: Løkke. Han er den benhårde realitet Jarlov og Lykke møder, ligeså snart de tager munden for fuld og udtrykker utilstedeligheder som "ned med skatten", "afskaf efterlønnen" eller "det synes jeg egentlig ikke vi bør forbyde". Det bør stå klart at Lykke kommer til kun at snakke klima. Og jeg tror ikke hun er så borgerlig så det gør noget, på det område.

Og jarlov? ja han kan holde kæft, eller sige sin mening og blive belønnet med et hold kæft bolsje (ministerpost) nøjagtig som det skete for den hedengange borgerlige Barfoed. Faktum er at han måske er den rette mand, men i et forkert parti.

Gårsdagens begivenheder ændrer desværre ikke på, at K og V som sådan stadig er socialdemokater in spe. Ak og ve.

Kilde: