Jakob Axel: Forbud skal få forældre til at tage ansvar

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen vil forbyde salg af stærk spiritus til de 16-18-årige

Slettet Bruger,

07/10/2009

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen vil forbyde salg af stærk spiritus til de 16-18-årige. Dansk Folkeparti mener ikke, at det giver mening at gøre forskel på øl og spiritus: "De drikker de jo ikke spiritussen ren."

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen fra de Konservative vil have vedtaget et forbud mod, at unge under 18 år køber stærk spiritus i butikkerne. Adspurgt om de unge så ikke bare kan få ældre kammerater til at købe ind for dem, forklarer ministeren overfor Politiken, at forbuddet skal fungere som et vink med en vognstang til de unges forældre.

"De må tage et ansvar for, at deres børn drikker sig kanonfulde," siger Jakob Axel Nielsen til avisen.

Øl og vin må de unge fortsat købe, hvis det står til sundhedsministeren.

"Jeg vil hellere have, at de unge kvæler nogle øl og fylder maven med dem, end at de tømmer en hel flaske vodka," siger Jakob Axel Nielsen.

Det ser dog ikke ud til, at regeringen kan få forslaget igennem med dens faste støtteparti, Dansk Folkeparti, hvor sundhedsordfører Liselott Blixt vender tommelen ned.

"Når unge er 16 år, forlader de folkeskolen og er i mine øjne gamle nok til selv at bestemme, om de vil drikke. Desuden drikker de jo ikke spiritussen ren. De blander den op med sodavand, og derfor giver det ingen mening at gøre forskel på grænsen for køb af øl og spiritus," siger hun til Politiken.

Til gengæld støtter Socialdemokraterne forslaget, så flertallet i Folketinget er hjemme.

[email protected]

Kilde: