Israel versus Palæstina

Den urgamle og forslidte floskel om at staten Isarel kan drives ud i havet, har altså ikke nogen realistisk bund i virkeligheden

Elmer Pedersen,

24/09/2011

Den urgamle og forslidte floskel om at staten Isarel kan drives ud i havet, har altså ikke nogen realistisk bund i virkeligheden. Men er i stedet gennem årtier, blevet benyttet i flæng  til bl.a. at forsøge at legitimere israelernes mange overgreb og tyverier af andres ejenddom og råstoffer. For hvorledes skulle en myg kunne dog kunne gøre den mindste skade på en kæmpe elefant, for nu lige at bruge billedsproget ift. en sammenligning af styrkeforholdet mellem arabere og israelere.

Og nej. Netanyahu og den zionistisk/ortodokse del af Israels befolkning, inkl. bosætterne, vil ikke give nogen former for indrømmelser overhovedet, for at opnå en varig fredsaftale med palæstinenserne. Velvidende at Israel har overherredømmet og er så stærk rent militært, at man slet ikke behøver fred med nogen som helst i Mellemøsten. At denne holdning så samtidig er en evig kilde til yderligere mord og terror fra begge sider, ja det ta`r man så med i købet.

Og Netanyhau ved jo også godt, at en fredsaftale selvfølgelig vil indebære rømninger fra besatte områder, altså farvel til de annekterede områder med 2-300.000 fanatiske, jødiske bosættere. Og hermed seriøse udsigter til opstand, vold og massiv modstand på de indre israelske linjer. Så hellere foretrække stenkastende børn og unge palæstinensere, som kan knægtes og smides i fængsel uden de store anstrengelser.

Men der eksisterer ikke noget alternativ ift. en fredsaftale. Det ved det meste af denne verden ganske udemærket, inkl. Obama og USA. Men hvornår har vi nogensinde oplevet en amerikansk præsident eller politikere i USA, som for alvor turde lægge sig ud med de stenrige og særdeles magtfulde og indflydelsesrige jødiske sammenslutninger både i og udenfor USA, og seriøst gøre det der skal til?

Svaret er såre enkelt og pinligt, nemlig aldrig. Og derfor er USA og Vesten også dybt utroværdige og hykleriske i både ord og handling, når talerne og de mange pæne ord drejer sig om menneskerettigheder, retten til selvbestemmelse og frihed ift. palæstinenserne

Kilde: