Irans morderiske præstestyre får platform i Danmark

Udvidelse af københavnsk moské er vedtaget trods kritik af mulige relationer til det iranske præstestyre

Ikke angivet Ikke angivet,

26/08/2011

Udvidelse af københavnsk moské er vedtaget trods kritik af mulige relationer til det iranske præstestyre.

Også i tredjebehandlingen af sagen valgte Københavns Borgerrepræsentation at godkende lokalplanen for et en udvidelse af Imam Ali-moskeen på Vibevej i Københavns nordvestkvarter.

På et møde torsdag blev lokalplanen vedtaget med stemmer fra Socialdemokraterne, De Radikale, SF og Enhedslisten.

Moskeen skal efter planen udbygges som en traditionel moské med to 32 meter høje minareter og en blå kuppel.

Kritikere har anklaget moskébyggeriet for at være finansieret af det iranske præstestyre, men Socialdemokraternes miljø- og teknikordfører, Lars Weiss, afviser at forholde sig til finansieringen.

Det bliver ikke trygt for herboende iranere at opholde sig her i Danmark længere. Præstestyre går ikke af vejen for at sende agenter her til Danmark. I andre lande har man sågar sendt folk ind for at likvideret politiske modstandere. Der har i Sverige været viste en tv-dokumentar om hvordan det foregår. I hjemlandet slagter eller fængsles dem der kommer styret i vejen. Ufatteligt naivt at tro, at præstestyret vil finansere en Moske og ikke får noget igen. lederen der står for projektet har, efter sigende, så meget blod på hænderne at han straks burde have være arresteret ved indrejse i Danmark. I stedet for at sanktionere Iran, burde man nægte alle lederne af rædselsregimet i Iran udrejse uden for deres eget land indtil de standser myrderierne og fængslingerne af deres egne borgere der kræver demokrati.