IPCC konsensus om klima forandringer var svindel, siger IPCC insider

FN´s Intergovernmental Panel on Climate Change vildledte ifølge Mike Hulme, en prominent klima videnskabsmand og IPCC insider, pressen og offentli...

Henrik Gøtke,

17/06/2010

FN´s Intergovernmental Panel on Climate Change vildledte ifølge Mike Hulme, en prominent klima videnskabsmand og IPCC insider, pressen og offentligheden til at tro, at tusindvis af videnskabsmænd bakkede op om påstandene om menneskeskabt global opvarmning. Det faktiske antal videnskabsmænd, der bakkede op om påstandene, var kun “nogle få dusin eksperter,” erklærer han i et papir for Progress in Physical Geography, medforfattet af studenten Martin Mahony.

”Påstande om at 2.500 af verdens førende videnskabsmænd har nået konsensus om, at menneskelige aktiviteter har signifikant indflydelse på klimaet, er ”falskt”, erklærer papiret entydigt, tilføjende at de anså ”IPCC for sårbare overfor kritik fra omverdenen”.

Hulme, professor i klima forandringer ved School of Environmental Sciences ved University of East Anglia – det famøse Climategate universitet – er grundlægger og direktør for Tyndall Centre for Climate Change Research og en af Storbritannien´s mest prominente klima videnskabsmænd. Blandt hans mange roller i klima forandrings etablissementet var Hulme IPCC´s koordinerende ledende forfatter for kapitlet ”Climate scenario development” i Third Assessment Report og bidragende forfatter til adskillige andre kapitler.

Hulme´s billede af IPCC´s overdrivelse af antallet af videnskabsmænd der bakkede op om påstanden om menneskeskabte klima forandringer kan findes på side 10 og 11 i hans papir fundet her.

Kilde: