Inkompetence er stadig inkompetence - også selv om det praktiseres i god tro

Den Korte Avis skriver at Annette Vilhelmsen må gå som minister som følge af de mange fadæser hun har formået at samle sammen på sin korte minister...

Christian Melgaard,

24/01/2013

Den Korte Avis skriver at Annette Vilhelmsen må gå som minister som følge af de mange fadæser hun har formået at samle sammen på sin korte ministertid - senest fadæsen omkring Danske Bank´s gebyrer - og samtidig forsøger Helle Thorning at fralægge sig sit ledelsesansvar i forhold til samme fadæser.

I en artikel i Jyllands-Posten forklarer anonyme kilder, at Socialdemokratiets erhvervsordfører Benny Engelbrecht "handlede i god tro", da han krævede lovindgreb mod Danske Bank. Og statsminister Helle Thorning "handlede i god tro", da hun ikke fik sat tingene på plads.

Jeg tvivler for så vidt ikke på Helle Thornings gode intentioner - der kan være uenighed om målet - men de færreste vil formentlig hævde, at hun agerer i ond mening. Problemet er bare, at "god tro" ikke er godt nok - inkompetence er inkompetence, også selv om det praktiseres i god tro. Og regeringen er inkompetent, det tvivler jeg heller ikke på, og diverse analyser peger i retning af at et stigende flertal af vælgerne er af samme mening.

Man kan naturligvis ikke lede et land på basis af folkestemninger og meningsmålinger, men vi er langt forbi det punkt, hvor vælgernes vurdering af regeringen kan afskrives som en forbigående  "folkestemning". Realiteten er, at regeringen kun har haft flertal i ganske få dage - uheldigvis for landet var det lige i de dage valget blev afholdt.

På baggrund af de seneste "sager" er det nemt at få øje på at Annette Vilhelmsen må gå, men det er desværre ikke nok. På baggrund af det samlede forløb siden valget er konklusionen, at hele regeringen må gå, for hele regeringen - og ikke mindst dens leder - er udviser inkompetence.