Ingen ville skrive om lavere skat

En af Liberal Alliances fem mærkesager ved kommunalvalget i København er en markant nedsættelse af kommuneskatten

Simon Emil Ammitzbøll,

17/11/2009

En af Liberal Alliances fem mærkesager ved kommunalvalget i København er en markant nedsættelse af kommuneskatten. Faktisk vil vi sætte skatten ned med 1 %-point til 22,8 %. På den måde bliver København Danmarks billigste skattekommune på samme niveau som Gentofte.
Et forslag vi selvfølgelig har finansieret fuldt ud. Blandt andet med administrative besparelser, øget udlcitering og en mere effektiv arbejdsmarkedspolitik.
Umiddelbart en god historie. Men nej. I løbet af valgkampen har vi prøvet at få flere medier til at skrive om historien - men uden held. Både flere morgenaviser, formiddagsaviser og gratisaviser har sagt nej: Det samme har Ritzaus Bureau.
Nu skal det ikke være en klynkehistorie om, at det er svært for os at komme i pressen. For det har det generelt ikke været. Tværtimod, synes jeg.
Men det er sigende, at der bliver skrevet stolpe op og stolpe ned om flere udgifter til stort set hvad som helst. Men ikke noget om skattelettelser.
Målinger viser selvfølgelig, at skat ikke er i top 5 over vigtige emner for borgerne. Men der er måske en sammenhæng med, at der ikke bliver skrevet så om det.

Kilde: