INDUSTRIVISION ELLER MARERIDT?

Tak til beskæftigelsesminister Mette Frederiksen og regeringen for at se på bl

Peter Sørensen,

09/01/2013

Tak til beskæftigelsesminister Mette Frederiksen og regeringen for at se på bl.a. afgiftslettelser for dansk erhvervsliv, som det blev refereret i Børsen den 8/1 fra konferencen ” Hvordan fastholder vi og skaber nye danske industriarbejdspladser?” Regeringen og Folketinget gør her, hvad de bør koncentrere sig om, nemlig at skabe de optimale rammebetingelser for dansk erhvervsliv således at erhvervslivet kan skabe velstand i det danske samfund – en velstand som er forudsætningen for, at regeringen og Folketinget fortsat kan sikre og udbygge velfærden.

Men når Mette Frederiksen som beskæftigelsesminister ”..er parat til at lave en vision for, hvad der skal gøres for at fastholde og skabe industriarbejdspladser i Danmark.”, så er hun på afveje. En vision er et billede på en ønskelig tilstand, f.eks. det at der fortsat er industriarbejdspladser i Danmark. Hvad, der skal gøres for at fastholde og skabe dem, er derimod en strategi, der beskriver, hvordan visionen om fortsat at have industriarbejdspladser i Danmark realiseres.

Det er godt, at beskæftigelsesministeren har en vision om, at der fortsat skal være industriarbejdspladser i Danmark, og jeg vil opfordre ministeren til at fortsætte arbejdet med at skabe de optimale rammebetingelser herfor. Hvad der herefter konkret skal gøres for at fastholde og skabe industriarbejdspladserne, det er strategi, som jeg vil håbe, at ministeren overlader til erhvervslivet.

Politisk styret planøkonomi skabte uden tvivl industriarbejdspladser i Østblokken og Kina, men hvor meget velstand skabte den?

Peter Sørensen, StrategiFokus.dk

Virksomhedsudvikler, PSB-Management

Kilde: