Pind: Klimaet skal ikke bruges til at skræmme små børn

Venstres folketingsmedlem Søren Pind advarer nu mod, at klimasagen bliver brugt til at gøre børn bange for fremtiden - igen

Ole Birk Olesen,

05/11/2009

Venstres folketingsmedlem Søren Pind advarer nu mod, at klimasagen bliver brugt til at gøre børn bange for fremtiden - igen. I et blogindlæg på berlingske.dk fortæller han, at han i indslag i DR1's TV-Avisen har set et eksempel på samme tendes, som han oplevede i 70'erne, når pædagoger sang "Vi voksne kan også være bange" med børnene.

"Scenen var et klasselokale. En femte-klasse. Hvor nogle såkaldte - selvudnævnte - klimaambassadører var ude. De fortalte børnene om, hvordan jorden 'græd”'. Hvordan den havde 'ondt i maven'. Og hvordan onde mennesker - måtte man forstå - transporterede varer hele vejen fra Kina og til Danmark med CO2-udledning til følge, for at vi så kunne bruge dem her. Mærsk tænkte man uvilkårligt. Speakeren, Kim Bildsøe, kunne fortælle de danske seere, der overså denne mentale børnemishandling, at de pågældende 'ambassadører' rejste land og rige rundt, og gjorde det u-lønnet. Det var sådan nogen, vi i ungdomspolitik dengang i 80erne med jargon kaldte 'kommuer'," skriver Søren Pind.

Han mener, at man på den måde gør børn fortræd:

"Er dette et klimaskeptisk indslag i debatten? Det har intet med det at gøre. Det er et indlæg, der tager uskyldige børn i forsvar fra propagandistiske skrækskabende påstande. Fra en der selv kan huske 70erne vanvittige sindssyge. Der gjorde børn fortræd. Men selv den kolde krig overkom vi. Og også dette vil vi overkomme. Indenfor demokratiets rammer. Som jeg fik at vide for tre år siden - og ja, nu bliver nogle af de antireligiøse læsere sure igen, men det var en fantastisk prædiken, det var i Kastelskirken, sagt af sognepræst Gyritte Madsen - 'Derfor er et overgreb, der tager livsmodet fra et barn ikke bare moralsk forkasteligt, nej, det er det samme som helligbrøde. For barnet bliver ved med at udlevere sig selv til livet, også til dem, der plager det, og forbryder sig imod det'. Så sandt. Så stop det. Nu."

Klik her for at læse hele Søren Pinds blogindlæg på berlingske.dk

Kilde: