Ikke penge til at uddanne værnepligtige i det der bruges som begrundelse for værnepligten

Forsvarets trængte økonomi medfører, at man i dette efterår barberer værnepligten og sparer uddannelse i brandbekæmpelse, redning og bekæmpelse af...

Slettet Bruger,

18/10/2009

Forsvarets trængte økonomi medfører, at man i dette efterår barberer værnepligten og sparer uddannelse i brandbekæmpelse, redning og bekæmpelse af miljøforurering væk.

Værnepligten, der i dag aftjenes på fire måneder, skal lægge et øget fokus på uddannelsen til samfundets krise- og katastrofeberedskab, fastslog partierne bag forsvarsforliget i juli. Men netop den del af de værnepligtiges uddannelse spares nu væk for at begrænse forsvarets underskud, inden den fem-årige forsvarsforligsperiode udløber til nytår. Det bekræfter chfen for produktdivisionen i Hærens Operative Kommando, oberst Lars R. Møller, over for berlingske.dk.

"I givet fald må vi give dem den nødvendige efteruddannelse, hvis en situation opstår, hvor de skal indsættes," siger Lars R. Møller til berlingske.dk.

I øjeblikket er der 2.700 værnepligtige, der istedet for den normale 60 timers brand- og miljøuddannelse nu må nøjes med et otte timers kursus.

"Når man sparer den del af uddannelsen væk, kan man spørge, om ikke det var bedre at spare hele den milliard kroner, som værnepligten koster hvert år," siger den sikkerhedspolitiske ekspert og tidligere chef for Dansk Institut for Militære Studier Mikkel Vedby Rasmussen til berlingske.dk.

[email protected]

Kilde: