Iglerne: Luksusferie på førtidspension (Klidmoster-sagen)

På klidmoster

Ikke angivet Ikke angivet,

17/05/2012

På klidmoster.dk kan man se en frygtelig masse dejlige madopskrifter. Malou, der driver siden, har nemlig masser af tid.

Lad det være sagt med det samme: Det her handler ikke om den enkelte dame. Hun udnytter systemet, ja, men det er systemet - ikke hende - den er er gal med. Særligt fordi, der ikke er noget galt med hende, men det er så en anden historie. At hun offentligt praler med sin luksus-pension, tja, det har hun selv valgt.

Så lad os se lidt på sagerne:

Det er ikke første gang, Klidmoster er i vælten herinde, men hendes eksempel er godt.

Hun er nemlig, som så mange andre med mode-sygdomme (fibromyalgi, piskesmæld, kronisk træthedssyndrom) i stand til at varetage et fuldtidsjob. Det bevidner hendes madblog, hvori hun stolt og åbent fortæller, at:

 - Hun og manden er skilt, så hun kan få mere i førtidspension,

 - Hun tager ud på lækre restauranter og spiser (og kan planlægge det i fin tid i forvejen) 

 - Hun har masser af overskud - hun kan nemlig styrte rundt fra Herodes til Pilatus og finde særlige luksusvarer til sine opskrifter, lave maden, fotografere processen og lægge det hele op til de sultne veninder, der labber det i sig. 

I eftermiddag skal jeg på hyggeligt venindebesøg - og bagefter mødes med Max til en bid sushi. Så der bliver ingen madlavning i dag. I morgen står den på restaurantbesøg sammen med Signe og hendes mand. Vi skal på Nordens Folkekøkken - og det glæder jeg mig til. Jeg har aldrig været der før, men hørt meget godt om stedet.

Kan ikke arbejde 12 timer om ugen ... siger hun. Og er enlig. Altså -agtigt.

Hun er god til at lave mad. Det ser lækkert ud, gør det. Men åbenbart er hun så syg, at hun end ikke kan passe et fleksjob på 12 timer/uge. Ellers skulle hun jo ikke have haft pension. Det kan vist ikke passe.

Og der er øjensynligt nogen, der mener, hun er gået lidt over grænsen ved at lade sig skille for at få ekstra penge (skam i livet? Nej tak!): Klidmoster Malou er nemlig tosset over, at folk render rundt og melder hende til kommunen. Som hun skriver:

Jeg må altså godt ha' Max på besøg, med overnatning, og tage imod hans middagsinvitationer på restaurant uden at han 'er samboende' eller 'bidrager til husholdningen'.

Ja, hvad ligner det! Nu skal den dumme kommune ikke komme og ta' hendes surt tjente penge. Eller, altså, nogen andres surt tjente penge. 

Momsen betaler. Eller?

Heldigvis er det ikke dine skattepenge, der går til det. For som det første link i teksten viser, så mener Malou Klidmoster, at det er momsen, gudhjælpemig, der betaler hendes førtidspension. 

Men tilbage på sporet: Efter hun i weekenden brokkede sig over, at nogen havde sat fokus på, at hun tydeligvis har masser af tid, overskud og arbejdsomhed i sig, har hun sprøjtet indlæg ud på sin blog. Og de kræver tydeligvis meget arbejde, da der skal kokkereres i timevis for at nå disse resultater.

`

Ville du betale, hvis du havde chancen for at sige nej?

Hvad mener du? Vil du gerne betale hende og hendes utaknemlige attitude over 200.000/året for at futte rundt derhjemme og lave mad? Nej, vel?

Når det lykkes sådan en dame at snyde systemet, så kan alle. Det er sørgeligt.