I Sverige er det voldtægt

To unge kvinder indledte hver for sig et seksuelt forhold til Julian Assange, 39, mens han i august var i Sverige i forbindelse med frigivelsen ...

Asger Jon,

08/12/2010

To unge kvinder indledte hver for sig et seksuelt forhold til Julian Assange, 39, mens han i august var i Sverige i forbindelse med frigivelsen af fortrolige dokumenter om krigene i Afghanistan og Irak.

Ifølge Reuters forsøgte hun derfor at komme i kontakt med Assange, men han havde sin mobiltelefon slukket og opholdt sig på en hemmelig adresse.

De to kvinder, der kun er identificeret som A. og W., fik i stedet kontakt med hinanden og udvekslede oplysninger om deres eskapader med Assange.

Til sidst fik de kontakt med Assange og opfordrede ham til at lade sig teste for kønssygdomme. Det er uklart, hvordan Assange reagerede, men først derefter gik kvinderne til politiet, oplyser kilderne til Reuters.

Anmeldelsen førte til, at Julian Assange tirsdag blev anholdt i Storbritannien på forespørgsel fra de svenske myndigheder, som blandt andet anklager ham for voldtægt af tredje grad.

^^Et ødelagt kondom er åbenbart voldtægt i den feministiske republik Sverige.