I et velfærdssamfund som vores

Hvis du som et liberalt menneske undrer dig over, hvorfor skattebyrden i dette land ligger på knap 50 procent af BNP og snart har gjort det længe, ...

Ikke angivet Ikke angivet,

14/11/2011

Hvis du som et liberalt menneske undrer dig over, hvorfor skattebyrden i dette land ligger på knap 50 procent af BNP og snart har gjort det længe, så kig ikke længere end til din daglige avis eller din daglige nyhedsudsendelse for at finde svaret på, hvorfor det er sådan.

Aviserne og nyhedsudsendelserne er fyldt med historier, hvor den gennemgående tese er, at samfundet har svigtet en eller anden gruppe af mennesker, stor eller lille eller ikke eksisterende. Og konklusionen er altid: "Det kan vi ikke være bekendt i et velfærdssamfund som vores".

Det er nærmest ikke til at sparke sig frem i nyhedsbilledet for mennesker, der gerne vil have mediernes og dermed politikernes fokus på netop deres klynke-sag. Snart er det flygtninge, så er det arbejdsløse, så er det statsløse eller subsistensløse eller hjemløse, så er det de studerende eller pensionisterne, så er det lærerne, pædagogerne eller de medicinske patienter, og så videre og så videre og så videre. Det stopper aldrig.

Hvad kan man gøre? Ja - jeg har faktisk kun en god ide: nemlig at forlange ligelig fordeling af borgerlige og socialister, når journalist-højskolen tager nye elever ind.

Kilde: