I dag licensen - i morgen hele verden

 I dag var jeg til demonstration mod licensen

_slettet_bruger_833 Ikke angivet,

06/03/2010

 I dag var jeg til demonstration mod licensen. Ca. 100 mennesker var mødt op ved DR-byen hvor licens-Lars varmede flokken op, inden turen gik ind mod Christiansborg. Turen varede vel 30-45 min. og jeg bar loyalt et af "drop licensen"-skiltene. Lars + de andre arrangører havde også fået trykt nogle glimrende T-shirts med teksten

foran: Afskaf Licensen  (og længere nede) DiktatuR
bag på:  DDR - kan du se pointen? Eller skal jeg stave det for dig?

Ved Christiansborg tale Lars igen, plus en af de andre talte kort også. Derefter gik flokken samlet til The Dubliner, hvor Licens-lars gav en fadøl til alle - som han havde lovet, hvis mere end 100 deltog i demonstrationen. Tak Lars, iøvrigt :-)

Jeg mødte op til demonstrationen alene, og fik undervejs talt med et par stykker af de andre deltagere. Flere andre var mødt op alene. En kom helt fra Esbjerg! Ens for os alle var, at venner og bekendte havde halvgrint når vi havde fortalt at vi skulle til demonstration mod licensen.

Hvis det er så grinagtigt, hvorfor deltog jeg så?

Jeg deltog fordi jeg har fået nok! Fået nok af tvangs-licensen. Tvangs-madpakker. Tvangs-skat på fedt. Forbud mod parfume på arbejdspladsen (tsk tsk Villy!), skældud over, at man tjener flere penge end gennemsnittet, over at man "vil lade de svage ligge og dø på gaden" (den hiver de røde altid frem, når man siger skatten er for høj).

Der er INGEN der komme til at ligge og dø på gaden, hvis f.eks. topskatten fjernes. Der vil højest være nogle mennesker, som må sætte deres levestandard ned til et niveau, som svarer til værdi deres arbejde reelt har for samfundet, og ikke en eller anden opfundet "værdi".

Jeg gider faktisk ikke være politisk aktiv, og jeg gider faktisk heller ikke sidde på Christiansborg. Det har ikke min interesse som job, og lønnen er heller ikke lokkende. Men jeg nægter at lade mig rulle over af tomme floskler som "fair forandring" og "det kunne være så godt". Jeg nægter, at skulle have dårlig samvittighed over, at mit arbejde af markedet vurderes til at have mere værdi, end andres. Jeg nægter, at lade 176 tosser (179 minus LA) i folketinget tro, at de ved bedre hvordan jeg skal leve mit liv, og forvalte mine penge, og hvad der er "bedst for samfundet". Derfor er jeg nu politisk aktiv. Licensen var blot første aktion.

Jeg synes vi mangler en borgerlig / liberal "fagforening" her i landet. En for dem "som sætter en ære i, at forsørge sig selv". Venstrefløjen organiserer sig, råber op i øst og vest, og får i sidste ende deres vilje. Imens sidder vi rundt omkring på hver vores kontor og tjener penge til at få samfundet til at løbe rundt, eller sidder mageligt i vores sofaer derhjemme. Hvis vi ikke kraftigt giver vores meninger til kende, sker der intet. Den der tier, samtykker.

Kom nu!! Borgerlig aktion! Op af sofaen! Ud på gaderne! Vis vores utilfredshed.


Personlig er min holdning, at vi skal hjælpe de svage, ikke de dovne. Problemet er bare, at når man hjælper de svage, lokker det de dovne til.

Jeg betaler skat til at betale for fællesordninger som veje, sygehuse, og til at hjælpe de mennesker, som måtte have brug for det. Jeg betaler ikke skat for, at de folk der sidder og forvalter mine skattepenge kan få en "karriere" i det offentlige. Det kan de gøre i det private. Pengene skal gå til dem der har brug for dem. Er det kontanthjælpsmodtageren, eller kontorchefen ? Jeg er helt enig med Anders Samuelsen i, at der må og kan spares i selve administrationen af staten.


Iøvrigt, efter demonstrationen havde jeg lejlighed til at tale med en af de andre deltagere. En af dem til hvem vores skattekroner går (eller gik, i hvert fald). Efter en turbulent barndom, eller i hvert fald ungdom, havde han nu fået retning på sit liv med hjælp fra kommunen, havde gennemført en uddannelse, og stod nu og ledte efter job. Midt i krisen, desværre. Men hvor var det dog rart at høre hans historie og vide, at i det mindste nogle af de penge vi betaler i skat ikke bare var spildt. Nu har jeg det lidt bedre med de penge jeg lægger i skat :-)

Uanset, så stopper min politiske aktivitet ikke her. I dag var det licensen - i morgen noget andet. På tirsdag f.eks. LA's arrangement om østrigs økonomi og konjunkturer. Jeg håber nogle af jer, vil slutte jer til undervejs.


God lørdag.
Kilde: