Hvorfor er Tom sådan en taber?

Tom er en 100% bistandsbums, doven og taber, joh ser I, han har været i gang med at læse til elektriker og til vvs mand, men han gennemførte ikke d...

Kim Ursin,

13/01/2013

Tom er en 100% bistandsbums, doven og taber, joh ser I, han har været i gang med at læse til elektriker og til vvs mand, men han gennemførte ikke disse uddannelser, og nu er han på bistandshjælp og bor på et lille værelse. Kommunen opfordrede denne 38-årige mand til at søge pension inden nytår. Egentlig var der ingen grund til det, andet end han er en 100% luddoven taber, der ikke kan ”holde på arbejde eller gennemføre en uddannelse”, som sagsbehandleren nedladende havde sagt til ham.

Tom havde afslået og nu vidste sagsbehandleren ikke hvad han skulle gøre og det ved Tom egentlig heller ikke. Fremtiden er ret åben, men Netto og Coop butikkerne gad ikke ansætte en oldsag på 38 uden tilskud og uden butikserfaring og det vil sagsbehandleren ikke give til sådan en 100% dovenlas. Og gartneriet ville give 38 kr. i timen, så de ansætter østeuropæere – det må man nemlig åbenbart gerne, hvis man er i den rigtige branche… Da han søgte et rengøringsjob fik han det ikke, han havde ikke en treårig uddannelse i at feje og vaske gulve. Så Tom er arbejdsløs på 6. år.

"Heldigvis" erklærede sagsbehandleren at han var psykisk syg, så han er nu i match gruppe 2 som depressiv, så nu skal han ikke i aktivering, det havde han ellers efterspurgt.

Men som han sagde til mig, da han fortalte det ovenstående (som han ved jeg skriver herinde), ”jeg ville vel være ganske tosset, hvis jeg ikke var ked af at min kone og 3 børn er gået fra mig. Men jeg har altså slet ikke brug for at sidde her og lave ingenting.”

Men hov stop lige Tom…..

Hvad lavede du egentlig fra du var 18 til du fyldte 32? Joh, ser I, der var han ansat på en fabrik der lavede køleskabe og på en fabrik, der lavede vindmøller. Jamen, hov: Måske er Tom ikke en taber af natur, måske er han slet ikke doven? Måske – bare måske – har skiftende regeringer sikret at de jobs som Tom kan varetage er forsvundet fra Danmark? Senest med udmelding fra regeringen om at virksomheden Ålborg Portland ikke er en del af Danmarks fremtid. Nu er det ikke fordi, vi ikke skal bruge cement, men det er bare smartere at få det lavet i Polen, der ikke har en miljølov, kører 6.000 vognlæs op gennem landet – naturligvis ikke kørt af danskere – og så solgt af en 16-årig i det lokale supermarked. Det er fremtiden.

Og i øvrigt har man syvdoblet transportafgiften, så pengene passer, så er der penge til at give Tom pension, selvom han ikke fejler noget og egentlig hellere vil arbejde.

Nu kan han så sidde på et værelse, så kan det faktisk være han får den depression som lægen ikke mener han har, men som sagsbehandleren siger han har.

Det er fremtiden for Danmark....

Kilde: