Hvor mange skal dø i Afghanistan

Hvor mange skal dø i AfghanistanNATO har for længst tabt krigen militært

Per Jensen,

10/01/2010

Hvor mange skal dø i Afghanistan

NATO har for længst tabt krigen militært. Krigen stoppes dog ikke af den grund for der er nogle politikere og militærfolk der vil tabe ansigt den dag vi begynder at evakuere tropperne i Afghanistan, men der er også andre grunde.
Bagmændene, der producerer våben i den hastigt voksende danske krigsindustri, er de sande vindere af krigen, samt alle dem der er ansat i de nye vellønnede stillinger i forsvaret der er opstået i kølvandet på den militaristiske udenrigspolitik. Krigen er nemlig også god forretning i Danmark.

De mange dødsfald plus et ukendt antal dræbte afghanere er efter min opfattelse en alt for høj pris for danske politikeres militære ambitioner. Og det gælder ikke kun Afghanistan men alle krige og en hvilken som helst militær foreteelse.
Siden jeg satte min første film på diverse sider og blogs er der kommet adskillige henvendelser fra især unge mænd der tror de er udødelige. De unge mænds tro rokkes ikke det mindste af statistikken, der siger mindst 10 dræbte og mange flere lemlæstede for hvert år krigen fortsætter. Inderst inde ved de jo godt at nogen vil det gå ud over men det er naturligvis ikke mig, men nogen af de andre, der er uheldige.
Stadig flere soldater, der har været i krig, og kommer hjem uden fysiske skader må lade sig førtidspensionere p.g.a. psykiske skader, som de har pådraget sig ved fronterne. Hvis folk har været involveret i et overfald eller en bilulykke, er man meget opmærksom på, hvad der sker med folk bagefter. Men i soldaternes tilfælde glemmer vi, at de har været udsat for noget, der er mindst lige så voldsomt"

Men nu er det Afghanistan der er emnet. Vi skulle som jeg sagde tidligere aldrig havde være derned. Nu er det lige pludselig Taleban der er skurken. De var vores venner og dem vi støttede da russerne førte krig samme sted. Vi, har ladet os rive med som også i terrorlovgivningen. Det må stoppe nu - Eller skal vi vente til der er 50 døde eller 500, hvor går grænsen? Og når der på et tidspunkt ikke er frivillige soldater nok at sende derned, skal vi så tvinge dem?
Nogler siger at krigen kan eller skal vindes, men er det ikke det alle krigsførende nationer har sagt siden buen og pilen blev opfundet? Og skulle vi endelig vinde krigen og få jaget Taleban ud så flytter de til Pakistan eller et andet sted. Der vil altid være steder hvor de kan slå sig ned.

Det er så let at narre andre til at dø for en sag ved at bilde dem ind at de gør det i en god sags tjeneste. Næ lad dem der finder krigen er nødvendig være dem der selv tager ned og kæmper som de første eller som Jesus sagde ”hvem tør kaste den første sten”?


Se film her....!


» Det skrev jeg også....

Kilde: