Hvor er du – Asger Aamund? Hvorfor tøve med at støtte Liberal Alliance i det offentlige rum?

Kære Asger Aamund, Jeg og mange andre, er jeg sikker på, følger dit glødende engagement i det samfund, som du også er en del af

Claus C. Møller,

30/12/2009

Kære Asger Aamund,

Jeg og mange andre, er jeg sikker på, følger dit glødende engagement i det samfund, som du også er en del af. Vi glæder os over dit klarsyn, din spidse pen, dit overblik og evne og vilje til at deltage i debatten om udviklingen af vores land og nation. Vi deler dine bekymringer og glæder os over din vedholdenhed for igen og igen at give dit besyv med betragtninger og ideer, din robusthed og stålsatte tro på den vej, som du mener, er den rigtige for vores nation.

Vi er mange som kan gennemskue, når dine kritikere koncentrerer sig om at skrive om ”Aamunds presseliderlighed” og at ”Aamund stiller op til alt, bare der er presse i det”, og bemærker, når det er manden og ikke bolden, der sigtes på.

Det var derfor heller ikke overraskende at se dig engagere dig i opstarten af Ny Alliacnce for nu snart to år siden. Og det var lige så lidt overraskende at se din sønderlemmende kritik da partiet faldt for hinanden, herunder ikke mindst kritik af den manglende liberale linje.

Siden da er Ny Alliance ikke mere, og på resterne har vi set Liberal Alliance prøve at rejse sig fra bunden i bogstaveligste forstand. For som Anders Samuelsen netop har udtalt, er Liberal Alliance gået fra kaosåret 2008, stabiliseringsåret 2009, og nu er det store spørgsmål så om året 2010 bliver det comeback år, som er partiets målsætning og forhåbning.

I et politisk og mediemæssigt landskab, hvor Liberal Alliance, hvis jeg skal sige det på en pæn måde, på forhånd er dømt ude, er udfordringerne til 2010 til at tage at føle på. Partiet har kun få ressourcer, lider enormt på imagefronten fra katastrofeåret 2008, er en mediemæssig paria på grund af sit liberale grunsyn, og sidst men ikke mindst forholder de liberale fyrtårne, som jo findes rundt omkring, sig foreløbigt passivt – ikke mindst med en direkte støtte til det lille parti.

Og det er her jeg undrer mig. Og derfor dette åbne julebrev til dig.

Du (og alle andre borgerlige) har nu endeligt fået sig et parti, som ikke løber af pladsen på trods af elendige meningsmålinger, og med en buket af forslag som ikke får nogen til at tænke på jul og julemanden på den korte bane, men som tror på julen og ønsker at vi også skal have råd til julegaver om 5, 10 eller 20 år. Kort sagt et parti, som ikke løber efter de lette løsninger og svajer i vinden efter folkestemningen. Og her bør jeg nok indskyde, at partiet har et bagland, som konstant vil presse på for, at sivet ikke begynder at svaje for meget – og ikke blot en ungdomsafdeling som moser på, som tilfældet er i V og K, hvor moderpartierne så tydeligt er handlingslammede efter, at virkeligheden har indhentet dem.

Analysen er vel rimelig klar for de fleste. Der er kun er dette ene skud i bøssen medmindre, at de borgerlige tør sadle om – og det tror jeg som sagt ikke meget på, at de har format og værre – evner. Hvis Liberal Alliance ikke kommer i folketinget ved næste valg – er de ikke mere. Partiet lukkes og slukkes – i hvert fald med den nuværende ledelse, og sandsynligheden for, at nogen prøver igen inden for en overkommelig årrække, må vel nærmest betegnes som hypotetisk.

Liberal Alliance har derfor brug for alle der kan bidrage, og med den verden vi lever i dag, så har også Liberal Alliance et behov for at markante personligheder i det offentlige rum markerer deres støtte. Og her kan jeg ikke se, at du er til at komme uden om!
Lad os høre…

Glædelig jul og med ønske om et godt nytår.

Claus C. Møller

Kilde: